Apple se podřídí EU, Setapp bude první alternativou App Store
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Bing AI
Novinka Apple se podřídí EU, Setapp bude první alternativou App Store

Apple se podřídí EU, Setapp bude první alternativou App Store

David Švrček

David Švrček

4. 3. 2024 09:28 1

Apple bude nucen podřídit se legislativě Evropské Unie a umožnit tak v iPhonech od iOS 17.4 alternativní obchody s aplikacemi. Prvním z nich bude Setapp, známý z Mac OS.

Reklama

Apple již delší dobu vede “spor” s Evropskou Unií. Ta totiž do svých nových zákonů a nařízení uvádí všemožná omezení, která se jablečného výrobce silně dotýkají. Některá nařízení však byly možná k lepšímu, např. povinnost využívat USB-C konektor, nemyslíte? Nové nařízení ale nařizuje umožnit mít v systému alternativní obchod s aplikacemi od provozovatelů třetích stran. V novém iOS tak nenajdeme už jen App Store.

Prvním z alternativních obchodů bude aplikace Setapp, která je oblíbená na systému MacOS. Aplikace je založena na jednorázovém předplatném (9,99 USD) a nabízí prémiový přístup do řady aplikací, jako např.: Ulysses, iStat Menus, Spark Mail, Unite, Yoink atd… Aplikace na systému iOS nabídne, podle informací provozovatele, aplikace pro kreativce, obchodníky, návrháře, aplikace pro životní styl a produktivitu apod… 

Apple se podřídí EU, Setapp bude první alternativou App Store
i Zdroj: Setapp

Dostupná bude však nejspíše pouze v EU. V jiných kontinentech toto nařízení neplatí a Apple by šel sám proti sobě a svým ziskům. Vše by mělo vyjít v chystané aktualizaci iOS 17.4, která dorazí nejpozději v březnu, tedy hraničnímu termínu s platností dané legislativy. Pokud nejste jablečný uživatel, tak se vás tato změna netýká. Pokud byste však chtěl být, mrkněte na některý z iPhonů, třeba na vás udělá dojem :).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama