apple-si-patentoval-sluchatka-premenitelna-v-reproduktory
Apple Novinka Apple si patentoval sluchátka přeměnitelná v reproduktory

Apple si patentoval sluchátka přeměnitelná v reproduktory

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 11. 2012 06:00 18

Ani hloupý, ani sci-fi patent. Ale reálná možnost, jak mít při sobě vždy kvalitní velká sluchátka a také malé přenosné reproduktory. Ve druhém případě budou otázkou vycházející zvuk.

Reklama

Některé patenty jsou šikovné a zajímavé, jiné jsou naprosto zcestné. Jako například patent na obdélník se zakulacenými rohy, který nedávno nebyl platnosti. Dnes se ale podíváme na něco použitelnějšího. Tím by měly být sluchátka, které ale mohou fungovat zároveň jako náhrada reproduktorů. Ta by měla fungovat jak v módu sluchátek na uších, ale i v hlasitém módu reproduktoru, pokud je položíte třeba na stůl.

Apple si patentoval sluchátka přeměnitelná v reproduktory
i Zdroj: PCTuning.cz

Sluchátka také pravděpodobně půjdou různě upravit, aby byl zvuk vysílán do prostoru a ne směrem do stolu. Zvýšení hlasitosti při reproduktorovém módu by měl mít na starosti zesilovač, který je v módu sluchátek vypnutý. Zapne se například speciálním tlačítkem nebo senzory, které detekují, že jsou sluchátka postavena v režimu reproduktorů. Většina produktů, které jsou založené na podobných patentech, ale uvidí světlo světa až po několika letech. Uvidíme, kdy se podobných vychytaných sluchátek dočkáme. Patent byl podán již před rokem.

Zdroj: Patently Apple

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama