Apple slídí v dalším odvětví, chce vytvořit vlastního robota.
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Bing AI
Novinka Apple slídí v dalším odvětví, chce vytvořit vlastního robota.

Apple slídí v dalším odvětví, chce vytvořit vlastního robota.

David Švrček

David Švrček

5. 4. 2024 07:00

Mark Gurman z Bloombergu říká, že Apple začíná zkoumat nové odvětví, tím má být robotika. Jeho budoucím plánem má být výroba osobního domácího robota.

Reklama

Poté, co Apple údajně zrušil vývoj svého elektromobilu chce začít vývoj v jiném oboru. Podle Marka Gurmana z Bloombergu je jeho cílem vytvoření osobního robota, který bude vašim pomocníkem v domácnosti. Podle zprávy vede vývoj těchto robotů skupina stojící za zařízeními pro chytrou domácnost společnosti Apple společně s inženýry ze zrušeného projektu Apple Car.

Před americkým gigantem však stojí velice nelehký úkol, určitě se takového zařízení nedočkáme během následujících pěti let. Vývoj takového zařízení sebou nese velká úskalí a Apple bude muset nabrat zkušenosti ve spoustě odvětvích. Robot by ve finální podobě měl být schopen pohybu a jednoduchých činností, jako je úklid, přenášení věcí nebo třeba starání se o domácí mazlíčky. Zkrátka by se z robota měla stát vaše domácí hospodyně. Důležitá otázka ale je, kolik by taková prémiová hračka v podání Applu stála, když za čistící hadřík je schopen účtovat 600 Kč :D.

Apple slídí v dalším odvětví, chce vytvořit vlastního robota.
i Zdroj: Carles Rabada na Unsplash

Další oblastí robotiky, kterou Apple zkoumá je stolní zařízení, které odkazuje na displej, který napodobuje pohyby hlavy člověka. Tahle funkce by měla být primárně určená pro hovory přes Face Time. Může to být také jen jakási futuristická podoba hlasového asistenta Siri, kdy jen místo hlasu bude s asistentem navázán i “oční kontakt”. Lidé znalí věci však uvedli, že dosáhnout toho zařízení je také náročné, protože je obtížné vyrovnat váhu robotického motoru na malém stojanu a co nejvíce ji napodobit pohybům hlavy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama