apple-udajne-nakoupil-60-procent-dotykovych-lcd-displeju
Apple Novinka Apple údajně nakoupil 60 procent dotykových LCD displejů

Apple údajně nakoupil 60 procent dotykových LCD displejů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 2. 2011 12:30 5

Minulý rok způsobil malou revoluci a dal vzniknout segmentu s dotykovými tablety. Ale konkurenci nic nedaruje.

Reklama

Apple pro tento rok skoupil 60 procent celosvětových dodávek dotykových LCD displejů, informuje server Digitimes. První informace o tom se objevily už koncem roku, kdy Apple oznámil, že se chystá strategicky investovat 4 miliardy dolarů. Později se začalo spekulovat, že si touto investicí chce pro svá zařízení zajistit dostatek displejů pro příští rok.

V Cupertinu si jsou vědomy vzrůstající poptávky po tzv. chytrých telefonech a multimediálních tabletech, vždyť v uplynulém roce médii několikrát proběhlo, že nestíhají iPad vyrábět právě kvůli nedostatku LCD displejů. V horizontu několika následujících týdnů bude uveden iPad 2, a tak je pochopitelné, že firma nechce situaci znovu opakovat.

Podle agentury IDC se letos prodá 337 milionů multimediálních zařízení. V roce 2012 se číslo zvýší až na vysokých 462 milionů. Apple se na přicházející bitvu o zákazníky nejspíše dobře pojistil.

Predikce navíc naznačují, že letos by mohl prodat 100 milionů telefonů iPhone a přes 40 milionů iPadů (podle některých dokonce až 60 milionů). Pokud se informace Digitimes potvrdí, bude to pro konkurenci znamenat jediné – značnou nevýhodu.

Apple údajně nakoupil 60 procent dotykových LCD displejů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Digitimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama