apple-vas-znovu-donuti-vymenit-sim-nejspise-uz-pristi-rok
Novinka Apple vás znovu donutí vyměnit SIM. Nejspíše už příští rok

Apple vás znovu donutí vyměnit SIM. Nejspíše už příští rok

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 11. 2011 15:00 41

Ještě menší SIM karta, nazvaná nano-SIM, uvolní místo pro další paměť, větší baterii a umožní další ztenčení smartphonů. Její vznik inicioval Apple, který se také podílel na jejím vývoji.

Reklama

Zatímco dnes nabírají na popularitě zejména telefony s větší úhlopříčkou displeje, u SIM karet je trend, zdá se, zcela opačný. Německá firma Giesecke & Devrient, historicky první výrobce SIM karet pro GSM telefony, představila koncem minulého týdne Nano-SIM.

Běžná SIM karta má rozměry 25 × 15 mm. Micro-SIM, kterou vkládáme např. do iPhonu 4 či Nokie N9, je velká 15 × 12 mm. Obě mají tloušťku 0,76 mm.

Nová karta má velikost pouze 12 × 9 mm. Dle výrobce je o 40 procent menší než micro-SIM. Tloušťka byla údajně redukována o 15 procent.

Nano-SIM bude v budoucnu možné využívat i u současných produktů (telefonů). Pochopitelně za předpokladu, že použijete speciální adaptér.

Do konce roku by měl být formát schválit Evropský institut pro standardizaci v telekomunikacích. Podle Giesecke & Devrient se první smartphony s ní kompatibilní objeví na trhu v příštím roce.

Apple vás znovu donutí vyměnit SIM. Nejspíše už příští rok
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Gi-De

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama