apple-walt-pradedecek-ipadu-prodan-na-ebay
Apple Novinka Apple WALT, pradědeček iPadu prodán na eBay

Apple WALT, pradědeček iPadu prodán na eBay

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

12. 3. 2012 06:00 6

Koncept telefonu s dotykovým ovládáním byl vytvořen již v 90. letech, ale do prodeje se nikdy nedostal. Nyní se jeden z prototypů prodal na internetové aukci eBay.

Reklama

Na internetu lze nalézt opravdu ladacos. Kolegové ze serveru Engadget publikovali zprávu, ve které informují o dostupnosti zařízení od Apple, které oficiálně v prodeji nebylo. Nejedná se tedy o nový produkt, ale o starý koncept.

Zařízení by bylo v případě vydání v 90. letech velmi nadčasové a nechyběla zde řada vychytávek, jako je dotykové ovládání, rozpoznávání psaného písma apod. Koncept WALT si poradil i s online bankovnictvím, chytrým adresářem a faxem, což z něj dělalo opravdu technologicky nadčasové zařízení. Právě proto se možná produkt nedostal na trh, ale je nepochybné, že technologie a zkušenosti s jeho výrobou mohla firma využít na současných produktech.

Apple WALT, pradědeček iPadu prodán na eBay
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak můžeme ze zařízení vidět, tablety a dotykové telefony nejsou tak novou záležitostí, jak by se mohlo zdát. Kořeny sahají mnohem dále, než pár let zpátky a již dříve se firmy, jako je Apple, pokoušely vytvořit všelijaká "chytrá zařízení".

Aukce již skončila, přičemž koncept "Wizzy Active Lifestyle Telephone" se prodával za 8000 dolarů. Na závěr nezbývá, než přidat odkaz na aukci.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama