apple-zaluje-dalsiho-giganta-nyni-je-to-samsung-za-okopirovani-vzhledu-iphonu
Apple Novinka Apple žaluje dalšího giganta. Nyní je to Samsung za okopírování vzhledu iPhonu

Apple žaluje dalšího giganta. Nyní je to Samsung za okopírování vzhledu iPhonu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 4. 2011 06:00 35

Přes to, že Apple odebírá od Samsungu procesor a flashové paměti pro své iPhony a iPady, nakonec se rozhodl zažalovat Samsung kvůli Galaxy S.

Reklama

Apple se pouští do dalšího soudního sporu a tentokrát je to další gigant – Samsung. Apple žaluje Samsung za absolutně okopírovaný vzhled iPhonu 3G/S, který je použit na Galaxy S od Samsungu. A není to jenom design mobilu, ale i upravené rozhraní TouchWiz, které vypadá ze 75 % stejně, jako iOS. Samsung prý celkově porušuje 10 pantentů a dvě obchodní značky Applu. To stejné platí i u srovnání Galaxy Tabu od Samsungu a iPadu od Applu.

Ihned po uvedení Galaxy S bylo vidět, kde se Samsung inspiroval a celkem dlouho žádný spor nepřicházel, a nakonec je tady. Hlavní znaky, které okopíroval Samsung od Applu je stříbrné lemování, zaoblené hrany telefonu a nakonec také menu v TouchWiz.

Apple žaluje dalšího giganta. Nyní je to Samsung za okopírování vzhledu iPhonu
i Zdroj: PCTuning.cz

Apple pravděpodobně vyčkával a zjišťoval možná rizika, jelikož Samsung je velkým dodavatelem součástek pro iPhone a iPad, konkrétně tedy samotný procesor a flashová paměť. Mimo jiné v žalobě také stojí: „Než aby Samsung inovoval a přišel s vlastním unikátním designem svých smartphonů a tabletů, vybral si cestu zkopírování technologií, uživatelského prostředí a vzhledu produktů Apple. Poslední zařízení od Samsungu se velmi podobají iPadu a iPhonu – ať už jde o design hardwaru, vzhled uživatelského prostředí, nebo třeba způsob balení. Tento způsob kopírování je nepřijatelný a my musíme chránit intelektuální vlastnictví firmy Apple.“

A jaký je váš názor na celou situaci? Myslíte si, že Samsung zašel už příliš daleko?

Nepřehlédněte:

Zdroj: ATD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama