apu-amd-bristol-ridge-pro-desktopy-nabidnou-maximalni-takt-4-2-ghz
Novinka APU AMD Bristol Ridge pro desktopy nabídnou maximální takt 4,2 GHz

APU AMD Bristol Ridge pro desktopy nabídnou maximální takt 4,2 GHz

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 6. 2016 17:00

Během veletrhu Computex bylo jedním z hlavní témat prezentace firmy AMD zavedení nových APU Bristo Ridge. V dřívější zprávě jsme Vám přinesli informace o tom, na jaká notebooková APU sedmé generace se můžeme těšit. Nyní už známe také specifikace desktopových verzí z této rodiny.

Reklama

Již nějakou dobu se ví, že půjde o řešení kombinující procesorová jádra Excavator a výkonné integrované grafické čipy Radeon. Podle interních dokumentů AMD, které se objevily na jednom ruském fóru, také víme, že desktopová APU do nové patice AM4 přijdou na trh někdy později v tomto roce s prvními deskami s tímto socketem. Nabídnou také překvapivě vysoké pracovní frekvence, podporu pro paměti DDR4 na taktu až 2400 MHz a hardwarový dekodér H.265. 

APU AMD Bristol Ridge pro desktopy nabídnou maximální takt 4,2 GHz
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Podrobněji si představme hlavně vlajkový model této řady, kterým se stane APU A12-9800. To by mělo běžet v základu na frekvenci 3,8 GHz, ale jeho maximální frekvenční hranicí by mělo být 4,2 GHz. Ani integrovaná grafika v čipu (nejspíše Radeon řady R7) nebude žádné ořezávátko a nabídne frekvenci 1108 MHz. Kromě modelů značení A12 se dočkáme také slabších tříd A10, A8 a A6. Možná trochu překvapivě může být i to, že se AMD rozhodlo vydat i jeden přidružený procesor Athlon bez grafické části, který ponese označení X4 950 a nabídne takt až 3,8 GHz. 

APU AMD Bristol Ridge pro desktopy nabídnou maximální takt 4,2 GHz
i Zdroj: PCTuning.cz

 

K dostání budou u některých modelů také alternativy s přídomkem E, které budou mít s největší pravděpodobností menší spotřebu a TDP, což bude samozřejmě vykoupeno nižšími takty a slabší grafikou. Celý souhrn faktů o chystaných desktopových Bristol Ridge si můžete prohlédnout v tabulce výše. Kromě zmíněné sbírky procesorů si AMD přichystá také obdobné modely pro profesionální nasazení. Ty budu však prakticky totožné a poputují nejspíše pouze k partnerům AMD do deskotpů pro firemní klientelu.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama