Asus a Noctua chystají společně další grafické karty pro fajnšmekry
i Zdroj: Nocuta
Novinka Asus a Noctua chystají společně další grafické karty pro fajnšmekry

Asus a Noctua chystají společně další grafické karty pro fajnšmekry

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

22. 12. 2022 22:35 2

Oba týmy už úspěšně spolupracovaly na kartách RTX 30, tak se není čemu divit, že přišel rozkaz pokračovat. Očekávejme další vymazlené grafiky nove generace.

Reklama

Asus a Noctua prý plánují CES 2023 představit grafické karty RTX 40 navržené v kooperaci. Tudíž se můžeme těšit na maximálně efektivní a tichý chladič a k tomu nějaké to zlepšení výkonu od hochů z Asusu. Prozatím se toho o kartách moc neví, ani jaké ventilátory budou použity. Možná opět Noctua NF-A12x25, které jsou na současných Noctua/Asus edicích. Vzhledem k brzkému uvedení RTX 4070 Ti bychom mohli být oblažení všemi RTX 40 modely. Bude nicméně zajímavé, co za monolit Noctua posadí na RTX 4090.

Karty s chladiči Noctua z minulé generace měly tu jedinou chybu, že přišly relativně pozdě po uvedení celé řady RTX 30. I tak si ale vydobyly dobré renomé, protože zkrátka Noctua umí vyrobit kvalitní a tichý chladič. Tudíž vydání společných karet Noctua/Asus za tak krátký čas po vydání karet řady RTX 40 je rozumný krok. Asus si samozřejmě ponechá svou top řadu Strix a edice Noctua bude pro ty, kteří chtějí výborný výkon a špičkové chlazení. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama