asus-fonepad-note-6-zverejnena-evropska-cena
Novinka ASUS Fonepad Note 6 – zveřejněna evropská cena

ASUS Fonepad Note 6 – zveřejněna evropská cena

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 10. 2013 11:00

ASUS Fonepad Note 6, phablet založený na OS Android, byl představen již minulý měsíc a překvapil především svým procesorem.

Reklama

ASUS Fonepad Note 6 je totiž vybaven dvoujádrovým procesorem Atom Z2560 z dílny Intel. Procesor disponuje frekvencí 2 GHz a grafickým čipem PowerVR SGX544MP2. A ani zbytek specifikací nevypadá vůbec špatně, procesoru totiž sekundují 2 GB RAM pamětí a k ukládání souborů a aplikací lze využít 16 GB vnitřní paměti, kterou lze dále rozšířit pomocí microSD karty. Nový phablet dále potěší 8 megapixelovým fotoaparátem. Hlavní součástí je ale 6 palcový IPS displej s Full HD rozlišením. 

ASUS Fonepad Note 6 – zveřejněna evropská cena
i Zdroj: PCTuning.cz

Aby byly všechny tyto komponenty nasyceny, musel ASUS zvolit poměrně masivní, 3300 mAh, baterii a tím zvýšit hmotnost zařízení na 210 gramů.  Rozměry telefonu jsou také robustní a činí 164,8 × 88,8 × 10,3 mm. Je zcela pochopitelné, že tak velký displej a baterie s vysokou kapacitou se podepíše se na rozměrech a hmotnosti. 

Čtěte více o chytrých zařízeních na našem sesterském webu svetaplikaci.tyden.cz

A teď konečně ke zmiňované ceně pro evropský trh, ta byla stanovena na 349 €, což je téměř 9 000 korun. U nás je už v některých obchodech phablet k vidění za cenu kolem pohybující se kolem 9 500 Kč. Přesto se jedná o jeden z nejlevnějších telefonů s Full HD rozlišením na trhu. 

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama