Asus má přímou konkurenci pro Steam Deck, nabídne lepší displej a dvojnásobný výkon
i Zdroj: Asus
Novinka Asus má přímou konkurenci pro Steam Deck, nabídne lepší displej a dvojnásobný výkon

Asus má přímou konkurenci pro Steam Deck, nabídne lepší displej a dvojnásobný výkon

David Jiránek

David Jiránek

3. 4. 2023 18:00 11

Do boje na poli handheldů se pouští Asus s novým zařízením ROG Ally. Přenosná konzole obdrží vnitřnosti od AMD a má jít o přímou konkurenci Steam Decku od Valve.

Reklama

Asus ROG Ally se konstrukcí řadí mezi klasické handheldy jako Steam deck nebo GPD Win 4. Uprostřed tedy nalezneme dotykovou obrazovku s úhlopříčkou 7 palců, která se chlubí rozlišením 1920 × 1080 pixelů. Zároveň nabídne obnovovací frekvenci 120 Hz a jas 500 nitů. Až na rozměry tak jde o lepší specifikace než v případě konkurence od Valve.

Po stranách jsou rozmístěny klasické herní ovládací prvky, tedy joysticky, d-pad, tlačítka a na horní straně sada páček. Oproti Steam Decku chybí dotykové haptické plošky. Rozložení nejvíce připomíná Xbox ovladač.

V útrobách bychom se měli setkat s dvakrát výkonnějším hardwarem, než nabízí Steam Deck. Konkrétně se Zen 3 procesorem a RDNA 3 grafikou od AMD. Konkrétní frekvence, výkon ani model neznáme. Zároveň se na internet nedostala zmínka o velikosti baterie. Výdrž je tedy otázkou i vzhledem ke specifikacím displeje.

Asus se snažil odlišit se pomocí vzhledu. Bílé zařízení doplňují podsvícené RGB prvky u joysticků a na zádech. Podle prvních ukázek se povedlo chlazení, které je vyřešeno soustavou dvou větráčků a zařízení je díky tomu tiché i v zátěži.

Největší otázkou je cena. Asus sice podle indicií bude ROG Ally prodávat globálně, nicméně za jakou částku se dosud neví. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama