asus-nabidne-novy-24-monitor-s-ips-panelem-a-uhd-rozlisenim-pro-hrace
Novinka Asus nabídne nový 24" monitor s IPS panelem a UHD rozlišením pro hráče

Asus nabídne nový 24" monitor s IPS panelem a UHD rozlišením pro hráče

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 3. 2016 17:00 8

Nedávno jsme Vám přinesli informaci o novém monitoru značky Asus MG28UQ, který nabídne Ultra HD rozlišení, 28" úhlopříčku a je určen hráčům. Přesto však nespadá do řady Republic of Gamers. Stejně na tom je i další novinka nesoucí označení MG24UQ, která je svému většímu sourozenci velice podobná.

Reklama

Prakticky jediným zásadním rozdílem mezi oběma modely je velikost úhlopříčky, která je u nově představeného přírůstku do série MG pouze 23,6palcová. Podobně jako u většího sourozence se ale i zde dočkáme nativního rozlišení 4K Ultra HD neboli 3840 × 2160 pixelů. Monitor je založený na panelu typu IPS a nabídne tak dobré pozorovací úhly a dokonce možnost zobrazení 100 % barevného spektra sRGB. 

Asus nabídne nový 24" monitor s IPS panelem a UHD rozlišením pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Hráči se budou muset kvůli použitému typu panelu spokojit s 4ms dobou odezvy, zato dostanou řadu funkcí zaměřených na hraní. Mezi ně patří třeba GamePlus, což je sestava šesti různých nastavení pro rozličné herní žánry. Při dlouhém sledování monitoru jistě oceníte také redukci blikání podsvícení a modré složky světla. Dalším parametrem displeje je právě jas, který dosahuje až na 300 cd/m2. 

Pro propojení s počítačem mohou posloužit porty HDMI 2.0 či DisplayPort 1.2. Podporována by měla být také technologie Adaptive-Sync. O ceně nového přírůstku řady MG zatím výrobce nepromluvil, nicméně nejedná se o produkt prémiové řady ROG, tudíž by cenovka nemusela být přehnaně vysoká. Prvně byl tento model k vidění v rámci veletrhu CES. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama