asus-poseidon-platinum-gtx-980-miri-do-cech-ale-jen-v-omezenem-mnozstvi
Novinka Asus Poseidon Platinum GTX 980 míří do Čech, ale jen v omezeném množství

Asus Poseidon Platinum GTX 980 míří do Čech, ale jen v omezeném množství

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 12. 2014 20:00 3

Asus představil grafickou kartu Poseidon Platinum GTX 980 ze série Republic of Gamers, která disponuje hybridním chlazením DirectCU H2O. Novinka díky tomu dosahuje až o 27 °C nižších provozních teplot a má o 10 % vyšší herní výkon než referenční model, chlubí se výrobce. Karta se začne v Česku a na Slovensku prodávat ve druhé polovině prosince/decembra a bude k dostání pouze v několika exemplářích za 17 999 Kč, resp. 649 euro s DPH.

Reklama

ROG Poseidon Platinum GTX 980 využívá systém chlazení DirectCU H2O, který umožňuje chlazení jak vzduchem, tak vodou. Speciální odpařovací komora, která je v přímém kontaktu s grafickým procesorem karty, zajišťuje rychlejší rozptyl tepla, zatímco měděné teplovodivé trubice a chladič s rozšířeným žebrováním, se starají o odvod tepla a snížení provozní teploty. Při využití vodního chlazení dosahuje grafika až o 27 °C nižších provozních teplot než referenční karty, tvrdí tisková zpráva. V případě chlazení vzduchem pak karta ve srovnání s referenčními modely prý dosahuje až patnáctkrát nižších provozních teplot.

Ve výbavě kartě nechybí řada technologií ROG, včetně napěťových regulátorů Digi+ nebo nástroje GPU Tweak pro živé streamování a ladění výkonu karty v reálném čase. Model ROG Poseidon Platinum GTX 980 disponuje také třemi nativními konektory DisplayPort s podporou nVidia G-SYNC, díky čemuž mohou hráči připojit až tři monitory s technologií G-SYNC.

Jádro GM204 s 2048 stream procesory pracuje u karty ROG Poseidon GTX 980 na základním taktu 1178 MHz a střední hodnota boost frekvence dosahuje 1279 MHz. Na tištěném jsou přítomny 4 GB paměti GDDR5 s efektivním taktem 7010 MHz komunikující pomocí 256bitů široké sběrnice.

Grafiku lze v tuto chvíli již předobjednat u několika tuzemských prodejců.

Asus Poseidon Platinum GTX 980 míří do Čech, ale jen v omezeném množství
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama