asus-predstavil-tichou-grafickou-kartu-strix-gtx-750-ti-oc
Novinka ASUS představil tichou grafickou kartu Strix GTX 750 Ti OC

ASUS představil tichou grafickou kartu Strix GTX 750 Ti OC

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 7. 2014 10:00 4

ASUS dnes oznámil brzké vydání svojí nové grafické karty GTX 750 Ti OC ze série Strix, která je určená zejména méně náročným hráčům.

Reklama

Strix GTX 750 Ti OC je přesto vybavena výkonným chladícím systémem DirectCU II, jehož obdoba byla k vidění již u modelu GF GTX 780 Strix, o němž jsme Vás informovali v recenzi. Chladič využívá dvojici 6mm heatpipe, které jsou v přímém kontaktu s GPU. Díky tomu je teplo odváděno rychleji a s vyšší účinností. Součástí chladiče je samozřejmě také pasivní část s hliníkovým žebrováním, která je o 90% vyšší než u referenčního modelu, díky čemuž by měla Strix GTX 750 Ti OC nabídnout až o 58% vyšší účinnost chlazení. 

Chladič je dále osazen dvojicí ventilátorů, které mohou být automaticky vypnuty při nižší zátěži karty. Ventilátory jsou například vypnuty při zobrazení rozlišení Full HD a při okolní teplotě nižší než 50 °C, díky čemuž si můžeme zahrát méně náročné tituly při absolutně tichém chodu. 

ASUS představil tichou grafickou kartu Strix GTX 750 Ti OC
i Zdroj: PCTuning.cz

Kartu lze samozřejmě připojit pomocí rozhraní PCI Express 3.0. Mezi specifikace grafiky patří 2048 MB grafických pamětí typu GDDR5 s frekvencí 5400 MHz. Paměti využívají 128bitovou sběrnici. Základní frekvence GPU byla továrně přetaktována na 1124 MHz a boost frekvence dosahuje dokonce hodnoty 1202 MHz. 

Mezi výstupy z karty nalezneme jeden port dual-link DVI-I, rozhraní HDMI a výstup DisplayPort. Na trh by měla Strix GTX 750 Ti OC dorazit přibližně koncem července. 

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama