Novinka Asus představil velmi lehký, přesto výkonný Zenbook S 13 OLED

Asus představil velmi lehký, přesto výkonný Zenbook S 13 OLED

David Jiránek

David Jiránek

20. 4. 2023 19:45 5

Má necelý kilogram, centimetr na tloušťku, přesto jeho výkon předčí rozměrnější konkurenci. Asus uvádí nový Zenbook S 13 OLED, který má potenciál zaujmout.

Reklama

Rodina Zenbooků vznikla v roce 2011 a od té doby lze tato zařízení považovat za nejpopulárnější ve své kategorii. Asus v rámci této třídy notebooků vždy posouval hranice. Ať už přidáním SreenPadu v roce 2017 nebo například OLED panely. Nejnovější přírůstek v podobě Zenbooku S 13 OLED staví na těchto základech a přináší kombinaci zajímavých specifikací a kvalitního zpracování.

O pohon novinky se stará Intel Core i7 1355U u dvojicí výkonných jader a osmi úsprnými. Ačkoliv má notebook v pase jen 1 cm a váží rovný kilogram, Asus dokázal vytáhnout TDP procesoru na 20 W a nechybí dva větráčky.

Specifikace doplňuje až 32 GB LPDDR5 RAM na frekvenci 5200 MHz, 1 TB rychlého PCIe 4.0 x4 SSD a reproduktory od harman/kardon.

U takto tenkého zařízení potěší velmi solidní konektivita. Na boku nalezneme dvojici USB-C s podporou Thunderboltu 4, dále USB-A 3.2, HDMI a combo audio jack.

Asus představil velmi lehký, přesto výkonný Zenbook S 13 OLED
i Zdroj: Asus

Mohlo by se zdát, že při váze 1 kilogram sáhl Asus po plastech, avšak opak je pravdou. Tělo notebooku je zhotoveno z “Plasma ceramic aluminium”, tedy speciálního hliníku. Ten je pevný, odolný a vyrobený maximálně ekologicky. Rovněž balení postrádá plasty a krabici lze využít i jako dočasný stojan.

Notebooku nechybí velká baterie o kapacitě 63 Wh, která udrží stroj naživu i přes 14 hodin. O rychlé probuzení z režimu spánku se Asus taky postaral, tudíž nechybí certifikace Intel Evo. Touchpad je o 9,5 % větší s hlubším stiskem.

Lákavě působí také displej s novým Asus Lumina OLED panelem. Asus sjednotil název a přidal několik vylepšení. Panel má odchylku Delta E < 1, nabízí několik režimů barev včetně DCI-P3 a sRGB. Nechybí DisplayHDR 500 True Black ani Pantone certifikace. Maximální jas je 550 nitů a rozlišení 2880 × 1800 pixelů v poměru stran 16:10. Obrazovka pokrývá 85 % přední strany.

Asus Zenbook S 13 OLED půjde do prodeje 18. května, cenu zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama