Asus představuje nadupaný herní telefon ROG Phone 7, dorazí i ve verzi Ultimate
i Zdroj: Asus
Novinka Asus představuje nadupaný herní telefon ROG Phone 7, dorazí i ve verzi Ultimate

Asus představuje nadupaný herní telefon ROG Phone 7, dorazí i ve verzi Ultimate

David Jiránek

David Jiránek

13. 4. 2023 16:05

V květnu se na český trh dostanou nové herní telefony ROG od Asusu. Novinek v sérii ROG Phone 7 je hned několik. Kromě výkonnějšího procesoru a upravené konstrukce vybavil Asus telefony 165Hz displejem nebo přídavným subwooferem.

Reklama

Základem Asus ROG Phone 7 se stane procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 a 12 až 16 GB LPDDR5X. Úložiště má kapacitu 256 až 512 GB a je typu UFS 4.0. Na přední části nalezneme 6,78" displej o rozlišení FHD+ (2448×1080 px) s technologií AMOLED. Obnovovací frekvence 165 Hz se vyrovná i lepším herním monitorům. Maximální jas je slušných 1500 nitů, tudíž ani na sluníčku byste neměli mít problém. Nechybí HDR nebo Always-on funkce.

Aby se telefon i při hraní uchladil, sáhnul Asus opět po netradičním vnitřním uspořádání a příslušenství. Základní deska je uprostřed telefonu a baterie s kapacitou 6000 mAh byla rozdělena na dvě části.

Na zadní části telefonu nalezneme malá dvířka, která se po připojení externího větráčku otevřou a umožní lepší odvod tepla z telefonu. Chladič AeroActive Cooler 7 navíc obsahuje i výkonný subwoofer a RGB podsvícení. Kromě větráčku pomáhá toto příslušenství chladit telefon také skrze Peltierův chladič. Uvnitř telefonu se pak nachází nová efektivnější odpařovací komora.

Maximální požitek z hraní doplňuje dvojice předních reproduktorů nebo dotykové plošky na straně zařízení. Těm lze nově přiřadit funkce i mimo hry. Zadní strana pak nabízí malou obrazovku, kterou si lze přizpůsobit.

Telefon disponuje dvěma USB-C porty, k plné rychlosti nabíjení (65 W) stačí využít jen jeden. Ačkoliv má telefon výsuvný otvor pro přídavné chlazení, stále se myslelo na odolnost. ROG Phone 7 obdržel certifikaci IP54.

Z dalších specifikací lze zmínit optickou čtečku pod displejem, NFC, 5G, WiFi 6E a 7, nebo trojici zadních fotoaparátu. Hlavní senzor Sony IMX766 disponuje rozlišením 50 MPx, doplňuje ho ultraširoký (úhel záběru 120°) 13MPx senzor a 5MPx makro kamera. Selfie objektiv má rozlišení 13 MPx. Váha telefonu je 239 gramů, výška 173 mm, šířka 77 mm a tloušťka 10,4 mm. O pohon se stará Android 13.

Na trh se telefony dostanou 8. května za cenu od 25 990 korun. Tři varianty se liší zejména podle paměti RAM a úložiště. Nejlepší ROG Phone 7 Ultimate s 16 GB RAM a 512 GB úložiště nabídne v balení i zmíněný externí chladič. Připravte si ale 34 990 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama