asus-prinasi-kompaktni-verzi-geforce-gtx-950-bez-pridavneho-napajeni
Novinka Asus přináší kompaktní verzi GeForce GTX 950 bez přídavného napájení

Asus přináší kompaktní verzi GeForce GTX 950 bez přídavného napájení

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 3. 2016 13:00

Před pár dny jsme Vás informovali o tom, že Asus vydal nový model grafické karty GeForce GTX 950, který je napájený jen prostřednictvím slotu PCIe. Toto provedení plné velikosti nyní bude následovat kompaktnější model pro systémy založené na základní desce mini-ITX.

Reklama

Grafika označená jednoduše jako GTX 950 Mini stejně jako její větší sourozenec nevyžaduje žádné dodatečné napájení ze zdroje na rozdíl od běžně dostupných GTX 950, které jsou napájeny pomocí 6pinového konektoru PEG kabelu. Jelikož má grafika omezený přísun energie, musí být pochopitelně limitovaná také pracovní frekvence a potažmo maximální výkon GPU. 

Asus přináší kompaktní verzi GeForce GTX 950 bez přídavného napájení
i Zdroj: PCTuning.cz

Z tohoto důvodu také u této grafiky výrobce zcela vypustil režim Asus OC. Nejdůležitějším aspektem nového modelu však jistě pro mnohé nebude absence přídavného napájení, ale kompaktní velikost. Délka karty je totiž pouhých 17,27 cm a můžeme jí tak pohodlně osadit mini-ITX základní desky, které mají délku stejnou. 

Mezi parametry modelu GTX 950 Mini by se měly objevit referenční takty 1026 a 1190 MHz u GPU a 6,6 GHz u grafických pamětí s kapacitou 2 GB. Poměrně překvapivé a možná i zbytečné je, že tento model nabídne také možnost připojení SLI můstku. Cena této kompaktní grafiky se u nás pohybuje okolo 4 000 Kč. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama