ASUS ROG Swift PG32UQX odhaluje budoucnost gamingu
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka ASUS ROG Swift PG32UQX odhaluje budoucnost gamingu

ASUS ROG Swift PG32UQX odhaluje budoucnost gamingu

Redakce PCT

Redakce PCT

22. 9. 2021 17:55 4

Zvyšovat rozlišení monitorů nejde donekonečna, budoucnost herních panelů tak tkví především v kvalitě obrazu. Přesně to dokazuje i nový monitor ASUS ROG Swift PG32UQX určený pro gaming, který staví na technologii mini LED.

Reklama

Je to relativně nová technologie, která slibuje lepší kontrast, hlubší černou a absenci výrazných obrazových artefaktů. Toho je docílenou použitím LED podsvícení s menšími diodami, které dokážou přesněji světelně kopírovat zobrazovaný obsah. I proto mini LED nalezneme u prémiových televizorů předních výrobců. 

Od televizorů k monitorům

Díky společnosti ASUS si však přednosti této technologie můžeme vychutnat také během hraní u počítačů. Nový monitor ROG Swift PG32UQX, který se právě zabydlel na pultech tuzemských obchodů, je totiž prvním herním panelem s technologií mini LED na světě. Konkrétně jde o quantum-dot obrazovku, tedy o technologii kvantových teček.

ROG Swift PG32UQX se může pochlubit 1152 zónami podsvícení, z nichž každá obsahuje skupinu čtyř mini LED. Tento upgrade odpovídá dvojnásobnému počtu zón ve srovnání s předchozí vlnou monitorů, což pomáhá zvýšit špičkovou svítivost a omezit halo efekt. Toto vylepšení spolu s aktivním chlazením umožňuje PG32UQX poskytovat trvalých 1000 nitů a také splňovat požadavky na certifikaci VESA HDR1400.

Díky širokému 98% barevnému gamutu DCI-P3 jsou barvy tohoto monitoru realistické, což je i zásluha technologie Display Stream Compression (DSC). Ta monitoru dovoluje zobrazit RGB barevný rozsah bez nutnosti použít podvzorkování barev. 

Rozlišení 4K (3840 x 2160 pixelů) dává tušit, že je novinka učena pro výkonné sestavy a náročné uživatele. Ty potěší také rychlá obnovovací frekvence 144 Hz, která je ve spojení s technologií NVIDIA G-Sync zárukou plynulého obrazu.

ASUS ROG Swift PG32UQX
i Zdroj: PCTuning.cz
ASUS ROG Swift PG32UQX

Promyšlená ergonomie 

Herní monitor od firmy Asus uživatelům nabízí rozsáhlé možnosti připojení. Disponuje porty DisplayPort 1.4 a HDMI 2.0 a podporuje tak připojení různých multimediálních zařízení. Součástí balení je napájecí adaptér a napájecí kabel. 

Pohodlí při hře i sledování vašich oblíbených filmů pak zajistí promyšlená ergonomie. Obrazovku lze naklopit v rozsahu -5° až +20°, zároveň ji je možné i natočit v rozsahu -20° až +20°. Upravovat se dá také výška vysunutím monitoru ze stojanu až o 70 mm. Monitor lze samozřejmě také zavěsit na zeď.

Případní zájemci zaplatí za ASUS ROG Swift PG32UQX baťovských 99 990 Kč. Za tuto sumu však získají patrně nejlepší herní panel, který je aktuálně k mání. 

ASUS ROG Swift PG32UQX
i Zdroj: PCTuning.cz
ASUS ROG Swift PG32UQX
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama