asus-xonar-u7-zvukova-karta-a-sluchatkovy-zesilovac-do-usb
Novinka Asus Xonar U7: Zvuková karta a sluchátkový zesilovač do USB

Asus Xonar U7: Zvuková karta a sluchátkový zesilovač do USB

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

18. 4. 2013 06:00 6

Kvalitní zvukovou kartu s parametry 24bit/192kHz a odstupem signálu od šumu 114 dB připojíte pouze přes USB. Zvukový vstup a výstup je oddělený včetně vlastní regulace hlasitosti.

Reklama

Notebooky mají většinou jen běžné integrované zvukové čipy, které ve spojení s malými reproduktory dává ve finále poměrně špatný zvuk. Lepší je to se sluchátky, ale i zde je co vylepšovat. Existují proto externí USB zvukové karty. Jednou takovou je i nový Xonar U7 od Asus. Jedná se o externí stereo zvukovou kartu se sluchátkovým zesilovačem a odděleným mikrofonním vstupem.

Asus Xonar U7: Zvuková karta a sluchátkový zesilovač do USB
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus Xonar U7 nepotřebuje externí napájení, k počítači či notebooku se připojuje jen pomocí USB kabelu. Základem zvukovky je převodník z digitálu na analog Cirrus Logic CS4398. Jedná se stereo čip s parametry 24bit/192kHz a má odstup signálu od šumu 114 dB. Mimo jack konektorů nabízí také S/PDIF. Software Dolby Home Theater v4 je pak schopný rozšířit stereo zvuk na virtuálních 6 nebo 8 kanálů. Sluchátkový výstup a mikrofonní vstup mají každý vlastní regulátor hlasitosti. Asus Xonar U7 podporuje sluchátka s impedancí 32 až 150 Ω. Cena ani datum uvedení nebylo oznámeno.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama