asus-zahajuje-v-cr-prodej-graficke-karty-geforce-gtx-titan
Novinka Asus zahajuje v ČR prodej grafické karty GeForce GTX Titan

Asus zahajuje v ČR prodej grafické karty GeForce GTX Titan

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 3. 2013 11:30 22

Tchajwanský výrobce začne v Česku prodávat nejvýkonnější jednočipovou grafiku současnosti. Karta se bude dodávat s aplikací GPU Tweak, s jejíž pomocí mohou uživatelé snadno upravovat frekvence prostřednictvím přehledného rozhraní. Doporučená cena GeForce GTX Titan je 24 990 Kč včetně DPH.

Reklama

Grafický akcelerátor GeForce GTX Titan vychází z mikroarchitektury Kepler. Jeho jméno je odvozeno od stejnojmenného superpočítače. GPU se skládá z 7,1 miliardy tranzistorů a obsahuje celkem aktivních 2688 CUDA procesorů, 224 texturovacích a 48 rasterizačních jednotek.

Karta vychází z jádra GK110, které je taktované na frekvenci 837 MHz (s funkcí GPU Boost frekvence vzroste na 876 MHz). 384bitové paměťové rozhraní je napojené na 6 GB grafické paměti GDDR5 o taktu 6 000 MHz.

Překvapením je vzhledem k mamutímu výkonu poměrně nízké TDP 250 wattů a také to, že se karta připojuje pouze přes jeden šestipinový a jeden osmipinový konektor.

GeForce GTX Titan je momentálně nejvýkonnější jednočipová grafika na světě. Kvůli své vysoké ceně je však hlavně určena příznivcům značky GeForce a vyznavačům co nejvyššího výkonu, to znamená lidem, kteří chtějí to nejlepší.

Asus zahajuje v ČR prodej grafické karty GeForce GTX Titan
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama