Asustor uvádí novou generaci serverových NAS Lockerstor Gen2 Series
i Zdroj: Asustor
Novinka Asustor uvádí novou generaci serverových NAS Lockerstor Gen2 Series

Asustor uvádí novou generaci serverových NAS Lockerstor Gen2 Series

Redakce PCT

Redakce PCT

28. 7. 2022 18:25 1

Novinka podporuje až čtyři disky NVMe SSD s dodávanými čtyřmi sloty M.2, zatímco dvě, čtyři a šest pozic pro pevné disky poskytují ideální řešení rychlosti a kapacity. Použijte společně síťové porty 2,5GbE pro zvýšení rychlosti SMB nebo nainstalujte kartu 10-Gigabit Ethernet pro ještě vyšší výkon. Využijte Lockerstor Gen2 k ukládání důležitých souborů tím nejefektivnějším a nejbezpečnějším způsobem, díky kterému si můžete kompletně hlídat svou digitální suverenitu.

Reklama

Na trh byla uvedena tři nová zařízení NAS, Lockerstor 2 Gen2, Lockerstor 4 Gen2 a Lockerstor 6 Gen2, která jsou vybavena dvěma, čtyřmi a šesti pozicemi. Řada Lockerstor Gen2 je vybavena zcela novým 10nm čtyřjádrovým procesorem Intel Celeron N5105 SoC, který ujišťuje rychlost až 2,9 GHz, což v porovnání s Gemini Lake přináší 31% nárůst výkon. Řada Lockerstor Gen2 disponuje 4 nebo 8 GB operační paměti DDR4-2933, která doplňuje rychlý výkon procesoru. Novinkou v řadě Lockerstor jsou další dva sloty pro úložiště M.2, protože všechny řady Lockerstor Gen2 jsou nyní vybaveny čtyřmi sloty M.2 pro disky NVMe. Zcela nový standardní slot PCIe 3.0 u modelů Lockerstor 4 Gen2 a Lockerstor 6 Gen2 dává možnost volby mezi SSD nebo 10Gigabitovými ethernetovými kartami s využitím softwarového přepínače. Čtyři sloty SSD přináší neomezenou flexibilitu při instalaci SSD a poskytují možnost využívat velký svazek SSD, velkou SSD cache nebo kombinaci svazku a cache disku. Kombinuje výkon s rychlostí a kapacitou, čímž zajišťuje maximální flexibilitu pro profesionály. 

Tvoříte obsah? Řada Lockerstor Gen2 je také vybavena dvěma porty Dual USB 3.2 Gen 2x1 s rychlostí 10 Gb/s, čímž se zdvojnásobuje rychlost původního Lockerstoru pro externí zařízení. Na Lockerstoru Gen2 najdete dva 2,5Gigabitové ethernetové porty, které zajišťují rychlost čtení až 590 MB/s a zápisu až 562 MB/s při použití SMB Multichannel se svazkem RAID 5. Přáli byste si ještě vyšší rychlost? Vyměňte kartu M.2 za kartu 10Gigabit Ethernet a zrychlete svůj NAS na rychlost 10GbE. Nejnovější procesory Intel Celeron jsou nyní vybaveny rozhraním PCIe 3.0, které zdvojnásobuje rychlost SSD a zvyšuje efektivitu cache disků a SSD úložných jednotek.

Konstrukce řady Lockerstor Gen2 byla také vylepšena. U SSD M.2 se výrobce soustředil na to, aby instalované disky SSD zůstaly chladné. Šasi nyní obsahuje průduchy na horní straně NAS, které umožňují přístup vzduchu a chlazení všech čtyř instalovaných SSD. Zcela nová karta SSD umožňuje instalovat SSD bez nářadí, zatímco technologie Wake-on-LAN a Wake-on-WAN pomáhají zachovat flexibilitu v oblasti energetické účinnosti a dlouhé životnosti hardwaru. V oblasti multimédií si řada Lockerstor Gen2 zachovává vynikající podporu hardwarového dekódování HDMI 2.0b a 4K i streamování zvuku. Budete moct upravovat svůj obsah přímo na zařízeních NAS řady Lockerstor Gen2. A to díky tomu, že programy Adobe Premiere a Final Cut Pro přímo podporují úpravy na zařízení ASUSTOR NAS. Složka Adobe Creative Cloud může být synchronizována a zálohována. Díky tomu zabráníte potenciální ztrátě dat. Tvůrci obsahu ocení čtyři sloty NVMe pro flexibilitu a výkon, které poskytují. 

Asustor uvádí novou generaci serverových NAS Lockerstor Gen2 Series
i Zdroj: Asustor

Všechna zařízení Lockerstor řady Gen2 jsou vybavena systémem ADM 4.1. ADM 4.1 zlepšuje zabezpečení vašeho ASUSTOR NAS. ADM 4.1 je novinkou, kterou společnost ASUSTOR vydala kvůli svému slibu zvyšování zabezpečování. Obsahuje četná vylepšení softwarového zabezpečení a také detekční mechanismy pro odhalení potenciální abnormální nebo podezřelé aktivity v rámci Dr. ASUSTOR. ADM 4.1 také přidává automatická bezpečnostní doporučení, která vám pomohou optimalizovat zabezpečení vašeho NAS a snížit riziko ztráty dat. ASUSTOR doporučuje za každé situace dodržovat pravidlo 3-2-1 pro zálohování.

•    Lockerstor 2 Gen2 MSRP: €549
•    Lockerstor 4 Gen2 MSRP: €709
•    Lockerstor 6 Gen2 MSRP: €919

Další informace naleznete ZDE.

Hlavní specifikace

•    CPU: Intel Celeron N5105 2.0 GHz ~2.9 GHz čtyřjádrový procesor
•    RAM: DDR4-2933 SO-DIMM – Maximálně 16GB, 8GB x 2  
o    4 GB ( Lockerstor 2 Gen2 / Lockerstor 4 Gen2)
o    8 GB (Lockerstor 6 Gen2 )
 

•    Šachta(y) pevného disku: 
o    2 x ( 2.5”/3.5” SATA HDD/SSD )
o    4 x ( 2.5”/3.5” SATA HDD/SSD )
o    6 x ( 2.5”/3.5” SATA HDD/SSD )
 

•    M.2 Sloty: 4x M.2 PCIe (NVMe)
•    Sloty M.2 podporují PCIe 3.0
•    Síťové připojení: 2x 2,5Gigabit Ethernet porty
•    Interní rozšíření - 1x slot PCIe pro karty 10GbE 
•    Rychlost vícekanálového čtení a zápisu SMB v RAID 5: 590 MB/s při čtení - 562 MB/s při zápisu  
•    Externí porty: 1x ( USB 3.2 Gen 2x1/ vpředu), 1x ( USB 3.2 Gen 2x1 / vzadu), 1X HDMI 2.0b
•    Maximální kapacita až 40TB / 80TB / 120TB ( Lockerstor 2 Gen2 / Lockerstor 4 Gen2 / Lockerstor 6 Gen2 )
•    Hardwarové šifrování
•    Instalace bez nářadí M.2 SSD
•    Podporuje RAID 0/1/5/6/10, Single, JBOD
•    Podporuje bezproblémovou migraci systému
•    Podporuje Wake On WAN a Wake on LAN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama