au-optronics-vyvinulo-27-displej-typu-ahva-s-obnovovaci-frekvenci-144-hz-a-rozlisenim-wqhd
Novinka AU Optronics vyvinulo 27" displej typu AHVA s obnovovací frekvencí 144 Hz a rozlišením WQHD

AU Optronics vyvinulo 27" displej typu AHVA s obnovovací frekvencí 144 Hz a rozlišením WQHD

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

10. 9. 2014 09:00 8

V současnosti má uživatel při koupi monitoru dvě cesty. Vybrat si totiž musí mezi kvalitou obrazu panelů typu IPS/PLS nebo nižší dobou odezvy a vyšší obnovovací frekvencí TN panelů. Tento zažitý stereotyp se nyní snaží změnit společnost AU Optronic.

Reklama

Jedná se o displej, který nabídne rozlišení 2560 × 1440 pixelů a nabídne obnovovací frekvenci 144 Hz, aniž by se to podepsalo na kvalitě obrazu. Vysokou kvalitu obrazu a dobrou reprodukci barev totiž zajišťuje panel typu AHVA (Advanced Hyper Viewing Angle), který je vlastně kombinací technologií IPS a PLS od LG a Samsung. 

Mezi další parametry panelu s kódovým označením M270DAN2.3 patří velikost úhlopříčky 27 palců, možnost plného zobrazení sRGB spektra, kontrastní poměr 1000:1 a jas dosahující 350 cd/m2. Na rozdíl od TN panelu nabízí nový displej také dobré pozorovací úhly, které jsou 178 stupňů v obou směrech. 

AU Optronics vyvinulo 27" displej typu AHVA s obnovovací frekvencí 144 Hz a rozlišením WQHD
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový WQHD panel by se měl v současné době teprve začít vyrábět. Do budoucna by mohl výrazně zacloumat trhem s "herními" monitory. Zatím však není jasné, pro jakou značku bude displej vyráběn. Nicméně AU Optronics je součástí BenQ Group a tak je více než pravděpodobné, že první monitor s tímto displejem bude právě značky BenQ. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama