auta-google-street-view-prijizdi-do-ceska-aktualizovat-mapy
Novinka Auta Google Street View přijíždí do Česka aktualizovat Mapy

Auta Google Street View přijíždí do Česka aktualizovat Mapy

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 2. 2020 15:00

Auta Google Street View začnou během jara a léta opět aktualizovat snímky v Mapách Google. Letos se zaměří zejména na silnice a města v 17 vybraných oblastech. Na snímkování se bude podílet i speciální zařízení zvané Trekker zmenšené tak, aby se vešlo do batohu, který nese pěší operátor.

Reklama

Díky Street View mohou uživatelé navštívit většinu měst v České republice, všechny české památky UNESCO, řadu hradů, zámků, přírodních památek nebo nejnovější přírůstek do tzv. speciálních sbírek Street View - interiéry Národního muzea. Infrastruktura se však neustále vyvíjí, proto je třeba snímky pravidelně aktualizovat, aby co nejvěrněji odrážely realitu.

Kromě silnic v okolí Prahy, Brna, Ostravy, Pardubic, Litoměřic, Chomutova, Mladé Boleslavi, Liberce, Ústí nad Labem, Karlových Varů, Plzně, Českých Budějovic, Českého Krumlova, Znojma, Břeclavi, Uherského Hradiště a Hodonína plánuje Google letos nafotit také vybrané pěší zóny v Karviné, Brně, Zlíně, Plzni, Teplicích, Ostravě, Mladé Boleslavi a Praze. Ty se snímkují pomocí speciálního batohu známého jako Trekker. V Česku byl použit například pro nafocení Krkonošského národního parku nebo Národního parku České Švýcarsko.

Auta Google Street View přijíždí do Česka aktualizovat Mapy
i Zdroj: PCTuning.cz

Samozřejmě že Google bude i letos maximálně dbátna ochranu soukromí. Před zveřejněním tak všechny shromážděné snímky zpracuje pomocí speciální technologie, která rozostřuje obličeje lidí i SPZ aut, aby je nebylo možné identifikovat.

Auta Google Street View přijíždí do Česka aktualizovat Mapy
i Zdroj: PCTuning.cz

Street View je populární funkce Map Google, která je v současné době dostupná ve více než 85 zemích světa včetně částí Antarktidy a Arktidy. Uživatelé si díky ní mohou prohlížet 360stupňové snímky ulic měst, ale i přírodních a kulturních památek. V Česku je Street View dostupné od roku 2007 a pravidelně prochází aktualizací, aby poskytovalo co nejvěrnější obraz reality.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama