autorem-nejstahovanejsi-aplikace-pro-iphone-je-14lety-chlapec
Apple Novinka Autorem nejstahovanější aplikace pro iPhone je 14letý chlapec

Autorem nejstahovanější aplikace pro iPhone je 14letý chlapec

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 1. 2011 14:00 1

Logická hra je k dispozici zdarma a je dostupná také pro platformu Android.

Reklama

V současné době za nejpopulárnější placenou aplikaci pro iOS platí Angry Birds (naštvaní ptáci), což je jednoduchá, ale zábavná hra, která se točí kolem bandy opeřenců, kterým zlobiví vepři ukradli vajíčka. To je známé. Ovšem jen málokdo tuší, že autorem nejstahovanější (zdarma) aplikace ve Spojených státech a několika dalších zemích, je pouze 14letý chlapec z Utahu, Robert Nay.

Bubble Ball je logická hra pracující se simulací fyzikálních zákonů, v níž musíte za pomoci různých předmětů a gravitace kuličku dostat do cíle. „Byl jsem překvapen, jak dobře si hra v App Storu vede,“ svěřil se Nay serveru All Things Digital. V internetovém obchodu Apple je hra k dispozici zdarma a mimo platformu iOS je dostupná také pro Android.

Do budoucna se obsah rozšíří o další úrovně a nakonec se počítá i s placeným obsahem. Nápadů má mladý nadšenec dostatek, a když zrovna nevysedává u počítače, čte si nebo hraje na klavír a trubku. Aplikaci napsal ve frameworku Corona z dílen Ansca Mobile, přičemž některé úrovně ve hře navrhla jeho máma, která je vedoucím IT oddělení v nejmenované firmě.

Autorem nejstahovanější aplikace pro iPhone je 14letý chlapec
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama