avior-7000-nova-herni-mys-ze-svedska
Novinka AVIOR 7000 – nová herní myš ze Švédska

AVIOR 7000 – nová herní myš ze Švédska

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 11. 2013 09:00 2

Švědský výrobce Mionix, který se primárně zabývá vývojem profesionálních high-end herních periferií, přichází s novou herní myší AVIOR 7000.

Reklama

Nutno dodat, že se jedná o optickou herní myš, která by měla být vhodná jak pro práci, tak na hraní. Navíc se jedná o oboustrannou myš, resp. myš určenou jak pro leváky (pokud používají myš levou rukou), tak pro praváky. Myš se pochlubí ergonomickým tvarem, který by měl zajistit pevný úchop. 

AVIOR 7000 – nová herní myš ze Švédska
i Zdroj: PCTuning.cz

Na myši nalezneme celkem 9 tlačítek. Použitý optický senzor ADNS-3310 se postará o dobrou hardwarovou akceleraci myši, vysokou přesnost a plynulost pohybů. Maximální rychlost myši je více než 5.45 m/s, což odpovídá 215 IPS. Co se týče citlivosti, ta může dosahovat až 7000 DPI, což ostatně plyne už z označení myši. Myš navíc využívá funkce jako je kalibrace LOD (lift off distance) či Surface Quality Analyzer Tool (SQAT), pomocí nichž lze snadno vybrat optimální nastavení myši na jakémkoliv povrchu.

AVIOR 7000 – nová herní myš ze Švédska
i Zdroj: PCTuning.cz

V myši je integrován také 32-bitový ARM procesor (32 MHz), který umožňuje provoz těchto funkcí, aniž by byl omezován samotný senzor. K myši si lze stáhnout software, který poskytuje možnost plného přizpůsobení a nastavení tlačítek dle libosti uživatele. Nastavit lze například citlivost senzoru či barva LED podsvícení. K dispozici je také možnost vytváření maker a profilů. Nutno dodat, že AVIOR využívá mechanické spínače tlačítek Omron, které mají vysokou životnost.

AVIOR 7000 – nová herní myš ze Švédska
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče dostupnosti, AVIOR 7000 je možné objednat už nyní, přičemž distribuce začne v prosinci. Doporučená maloobchodní cena nové optické myši byla stanovena na 79,99 €, což je necelých 2 200 Kč.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama