BenQ představuje tři projektory stvořené pro filmové večery
i Zdroj: BenQ
Novinka BenQ představuje tři projektory stvořené pro filmové večery

BenQ představuje tři projektory stvořené pro filmové večery

David Jiránek

David Jiránek

6. 6. 2023 15:20

Společnost BenQ představila tři nové projektory, které spojuje zejména špičkový dynamický kontrast. Zaujmou tedy náruživé filmové diváky díky skvělému obrazu a věrným barvám. K dispozici budou už v červnu.

Reklama

Modely BenQ W4000i, BenQ W2710i a BenQ TK860i jsou vybaveny technologiemi optimalizovanými pro ideální projekci. Vysoký dynamický rozsah barev zajišťuje HDR-PRO pomocí Local Contrast Enhancer. Ta zvyšuje kontrast a odhaluje maximální detaily v jasných i tmavých scénách. Projektory si poradí jak s dedikovanou AV místností, tak s projekcí v běžném obývacím pokoji a nabízí standardní barevný gamut až 100 % DCI-P3.

BenQ představuje tři projektory stvořené pro filmové večery
i Zdroj: BenQ

Více než HDR je BenQ HDP-PRO

Vývoj HDR-PRO znamená další vylepšení HDR10+/HDR10/HLG obsahu v oblasti hloubky barev. Technologie HDR-PRO vylepšuje celkový dynamický rozsah všech projektorů pomocí Local Contrast Enhanceru a optimálního mapování tónů barev, což umožňuje dosáhnout dokonalých detailů. Local Contrast Enhancer je algoritmus, který rozděluje každou scénu do více než 1000 zón a optimalizuje hodnoty gama každé zóny nezávisle.

CinematicColor zajišťuje přesně barevné podání

Nové domácí projektory BenQ překonávají konkurenci hyperrealistickým podáním barev. Díky technologii CinematicColor dosahují vynikající vizuální kvality ve 4K rozlišení a barvy pokrývají HDTV standard Rec.709, ale také širší barevné spektrum DCI-P3. Využívají inovované lampy a LED zdroj světla, díky čemuž poskytují projektory ideálně vyvážený jas a barevný výkon. Každý projektor je kalibrovaný přímo z výroby.

BenQ W4000i – pro všechny milovníky filmů

Určený pro filmové nadšence. Svítivost 3200 ANSI lumenů z 4LED světelného zdroje, nechybí technologie CinematicColor a 100% pokrytí DCI-P3.

BenQ W2710i – kvalitní prezentace pro každého v tmavých místnostech

Vynikající HDR detaily, pokrytí 100 % Rec.709 a 95 % DCI-P3, CinematicColor a svítivost 2200 ANSI lumenů předurčují projektor pro jakoukoli zatemněnou místnost.

BenQ představuje tři projektory stvořené pro filmové večery
i Zdroj: BenQ

BenQ TK860i – 4K HDR filmová projekce pro každou místnost

Svítivost 3300 ANSI lumenů, 98% pokrytí Rec.709 a technologie CinematicColor zajistí kvalitní reprodukci i ve světlejší místnosti.

Všechny nově uváděné projektory jsou dodávány s integrovaným operačním systémem Android TV a předinstalovanou aplikací Netflix. Bohatá a komplexní audio/video konektivita a bezdrátové funkce umocňují jejich široké možnosti využití.

  • BenQ W4000i bude lokálně k dispozici v červnu za doporučenou koncovou cenu 69 990 Kč s DPH v Česku, resp. 2979 euro s DPH na Slovensku.
  • BenQ W2710i bude lokálně k dispozici v červnu za doporučenou koncovou cenu 44 590 Kč s DPH v Česku, resp. 1899 euro s DPH na Slovensku.
  • BenQ TK860i bude lokálně k dispozici v červnu za doporučenou koncovou cenu 44 590 Kč s DPH v Česku, resp. 1899 euro s DPH na Slovensku.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama