benq-prichazi-se-zelenym-lcd
Novinka BenQ přichází se "zeleným" LCD

BenQ přichází se "zeleným" LCD

JeanVEGA

JeanVEGA

8. 8. 2008 00:00 17

Společnost BenQ ohlásila, že v nejbližší době chystá dva nové displeje. Následuje tak současný trend, a to snižování spotřeby i množství toxické rtuti ve svých produktech.

Reklama

Designérský kousek s názvem E900HD a jeho zjednodušený bratr s označením G900HD mají uhlopříčku o rozměru 18,5 palce s rozlišením 1366x768 a poměrem stran obrazovky 16:9. Jistě jste si už všimli, že oba monitory vám umožní přehrát HD video s rozlišením 720p v plné kvalitě a bez černých okrajů.

benq2

Výrobce se rovněž chlubí i unikátním systémem podsvícení nových displejů. Jejich světelnost má hodnotu 300cd/m² s použitím dvou lamp místo čtyř. Jmenované produkty tak dosahují spotřebu kolem 30W. Za zmínku stojí i hodnota kontrastu 10 000:1 a odezva na hranici 5ms, či automatické nastavení barev. Model E900HD má navíc oproti G900HD i stereo reproduktory a jack pro zasunutí sluchátek. Oba displeje jsou opatřené VGA a DVI výstupem s HDCP ochranou. Cena zatím zůstává neznámá, ale tchajvanský výrobce přislíbil uvedení na trh ještě v tomto měsíci.

Zdroj: electronista

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama