BenQ uvádí 4K HDR herní projektor s velmi nízkou latencí
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka BenQ uvádí 4K HDR herní projektor s velmi nízkou latencí

BenQ uvádí 4K HDR herní projektor s velmi nízkou latencí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 5. 2021 09:21

Světově první 4K HDR herní projektor TK700STi je svými parametry určen pro herní segment. Kromě nízkého zpoždění na vstupu 4 až 16 ms nabízí projekci na krátkou vzdálenost, vysokou svítivost, kvalitní ozvučení, systém Android TV a optimalizované herní režimy.

Reklama

Projektor BenQ TK700STi se prezentuje 4K rozlišením 3 840 × 2 160 pixelů, svítivostí 3000 ANSI lumenů, podporou vysokého dynamického rozsahu HDR10/HLG, 96% pokrytím barevného prostoru Rec.709 a funkcí korekce barev v reálném čase.

Jeho hlavní předností je velmi nízká latence, která dosahuje pouhých 16 ms při 4K rozlišení a 60 Hz, což ho řadí na špičku mezi světově dostupnými 4K HDR projektory. Při přepnutí na Full HD pak nabízí ještě nižší hodnoty 8,33 ms při 120 Hz, resp. 4 ms při 240 Hz.

Jeho důraz na herní segment kromě rychlosti dále podtrhují i předkonfigurované režimy pro žánry FPS, RPG a sportovní (SPG) se specifickými nastaveními obrazu, zvuku a latence.

Ozvučení je zajištěno prostřednictvím jednoho 5W reproduktoru zvukového systému treVolo, který lze nastavit na několik vybraných zvukových režimů, jako jsou například kino, hudba, sport či hra.

 BenQ TK700STi
i Zdroj: PCTuning.cz
BenQ TK700STi

Kromě klasických výškově stavitelných nožiček lze obraz projektoru přizpůsobit pomocí úpravy lichoběžníkového zkreslení 2D keystone s funkcí automatické vertikální korekce. Flexibilitu umístění do prostoru zajištuje také schopnost projektoru promítat obraz na krátkou vzdálenost, kdy necelé 2 metry od stěny stačí na 100palcovou úhlopříčku. V případě potřeby je k dispozici 1,2× zoom.

Označení chytrý herní projektor vlastní tento model díky certifikaci od společnosti Google a integraci operačního systému Android TV a obchodu Google Play. Adaptér dodávaný s projektorem umožňuje kromě stažení oficiálních aplikací pro Android také bezdrátový přenos obsahu přes AirPlay pro uživatele s iOS nebo Chromecast pro uživatele s Androidem. V rámci podporovaných zemí lze využít i služeb Google Assistant.

Dostupnost a cena

BenQ TK700STi doplňuje nedávno uvedený herní model X1300i a je k dispozici za doporučenou koncovou cenu 33 490 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama