bitva-prohlizecu-windows-phone-7-proti-androidu-co-je-lepsi-video
Novinka Bitva prohlížečů: Windows Phone 7 proti Androidu. Co je lepší? [video]

Bitva prohlížečů: Windows Phone 7 proti Androidu. Co je lepší? [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 12. 2010 19:00 19

Internet Explorer ve Windows Phone 7 je výborný. Multitouch šlape doslova jako pověstné švýcarské hodinky.

Reklama

Integrovaný mobilní prohlížeč je odjakživa nedílnou součástí každého chytrého mobilního telefonu. Není žádným tajemstvím, že u starších Windows Mobile 6. x byl Internet Explorer pomalý, těžkopádný a práce s ním měla do komfortu daleko. Platformu, které dnes zvoní hrana, tehdy hodně podržela Opera, kdy nebýt ji, část uživatelů by migrovala jinam. To vše je ale minulost. Na počátku října Microsoft oficiálně představil novou platformu Windows Phone 7.

Ta od svého uvedení budí značný rozruch. Aby ne, když ji v Redmondu osekali téměř na dřeň a celá řada dnes běžných funkcí tak z nepochopitelných důvodů chybí. Na oplátku ji ale alespoň vybavil nadčasovým grafickým rozhraním, kdy se hlavní obrazovka skládá tzv. živých panelů, které se sami aktualizují a svou provázaností s Facebookem. Dnes si nebudeme povídat o systému Windows Phone 7 jako takovém, ale zaměříme se na internetový prohlížeč. Z dosavadních zkušeností mohu s jistotou prohlásit, že Microsoft zabodoval.

Odezva je blesková, přibližování/oddalování (multi-touch) kvalitou srovnatelné s iPhonem. A byť je Android vybaven kvalitním webovým prohlížečem, jež používá vykreslovací jádro Webkit (3.1), rychlost a uživatelská přívětivost (alespoň z mého pohledu) není tak dobrá. Je pravda, že dominuje např. v Acid3 testu, nicméně jeho vypovídající hodnota je při běžném užívání prohlížeče poněkud diskutabilní. V krátkém videu můžete vidět práci s oběma prohlížeči v telefonech HTC 7 Trophy a Desire HD.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama