blacx-urban-atraktivni-dokovaci-stanice-s-wi-fi-od-thermaltake
Novinka BlacX Urban – atraktivní dokovací stanice s Wi-Fi od Thermaltake

BlacX Urban – atraktivní dokovací stanice s Wi-Fi od Thermaltake

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 4. 2014 09:00

Firma Thermaltake je známá spíše jako výrobce prvků chlazení a počítačových skříní, nyní však přichází s něčím novým. Jedná se o diskovou dokovací stanici s označením BlacX Urban.

Reklama

Když opomeneme velice nevšední a atraktivní vzhled této dokovací stanice, určitě nás zaujme také možnosti využití Wi-Fi připojení. Integrace Wi-Fi modulu standardu 802.11 b/g/n poskytuje okamžitý přístup k vašim datům prostřednictvím notebooku, chytrého telefonu nebo tabletu. Wi-Fi připojení a přístup k datům na discích lze zabezpečit pomocí WEP/WPA/WPA2. 

BlacX Urban – atraktivní dokovací stanice s Wi-Fi od Thermaltake
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Podporovány jsou zařízení s operačními systémy iOS a Android. Do dokovací stanice lze svá data nahrávat pomocí aplikace TtCloud, která je k dostání jak v obchodě Google Play, tak v Apple Store. Aby byla zajištěna maximální kompatibilita s většinou zařízení, využívá stanice sadu síťových protokolů UPnP (Universal Plug and Play). 

BlacX Urban – atraktivní dokovací stanice s Wi-Fi od Thermaltake
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Pro zajištění vyšší rychlosti přenosu, může uživatel využít také rychlé připojení pomocí kabelu USB 3.0. Toto připojení zajišťuje přenosovou rychlost až 5 GB/s. Uvnitř zařízení nalezneme bohužel pouze jednu pozici pro instalaci 3,5palcového pevného disku nebo 2,5palcového SSD disku. Disk je možné připojit pomocí rozhraní SATA III či SATA II. 

Rozměry stanice jsou 141 × 80 × 81 mm a její hmotnost je 390 gramů. Povrch dokovací stanice je z převážné části tvořen z hliníku v kombinaci s plastovými prvky. Cenu zatím výrobce neodhalil. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama