bleskovka-eltrinex-hd-900-multimedia-na-cesty
Zábava Článek Bleskovka: Eltrinex HD-900 - multimédia na cesty

Bleskovka: Eltrinex HD-900 - multimédia na cesty

Kyselý Lukáš

Kyselý Lukáš

3. 3. 2008 01:00 22

Seznam kapitol

1. Eltrinex - první seznámení 2. Audio, Video a ostatní

Tento přehrávač patří do kategorie PMP (Portable Multimedia Player). Tyto zařízení jsou charakteristická velkým displejem s vysokým rozlišením a širokou podporou multimediálních formátů. Jako nosiče dat slouží pevné disky, nebo velkokapacitní flash paměti. Na druhou stranu díky své velké energetické náročnosti, vyžadují baterie s velkou kapacitou, což se negativně podepisuje na jejich hmotnosti. V dnešním testu se podíváme na jeden z nich.

Reklama

Po vytažení přehrávače z krabice budete asi nejvíce překvapeni vysokou hmotností. Udávaných 300g v technické specifikaci ještě nepůsobí nijak odstrašujícím dojmem, ovšem pokud si jednotky převedeme na kg váha 0,3 kg, je už k zamyšlení. Ovšem na druhou stranu tyto zařízení nejsou primárně určeny k běžnému poslechu hudby, nebo sledování videa, při každodenním pohybu po městě. Své využití najde tento přehrávač převážně při cestách vlakem, autobusem, nebo třeba na dovolené. Další možné využití tohoto přehrávače je USB host díky podpoře OTG

Bleskovka: Eltrinex HD-900 - multimédia na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz


Celkový pohled na přehrávač ELTRINEX

Vzhled a ovládání

Přístroj je vyrobený z poměrně kvalitního plastu, nepůsobí tedy vůbec levným dojmem. Toto umocňuje i kovový pruh, který lemuje celý obvod přehrávače. Hlavní část ovládacích prvků je umístěna na pravé straně. Zde je regulace hlasitosti, menu, play/pause, stop a hlavní ovládací tlačítko. Musím podotknout, že hlavní tlačítko kazí celkový dojem vzhledem k tomu, že se nepříjemně viklá. Na levé horní straně je tlačítko on/off. To je třeba pro zapnutí přístroje přidržet nezvykle dlouho. V dolní části je situováno tlačítko hold, reset. Na pravé straně je pusuvná lišta uvolňující zadní část přehrávače. Modrý flek pod ovládáním není vada výroby, ale je zde umístěn přijímač pro dálkové ovládaní, které je součástí příslušenství. Aktivitu přístroje indikují 3 malé led diody v levém horním rohu. První znázorňuje nabíjení, druhá zapnutí přehrávače a třetí aktivitu disku. Podle mého názoru, blikající dioda aktivity disku působí při sledování filmů poněkud rušivým dojmem.

Bleskovka: Eltrinex HD-900 - multimédia na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz

Bleskovka: Eltrinex HD-900 - multimédia na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz


Konektory: Zleva mini USB, video výstup, video vstup, 3,5 jack

Bleskovka: Eltrinex HD-900 - multimédia na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz


Tímto posuvným tlačítkem se zamyká zadní stěna přístroje, kde je umístěn pevný disk a baterie


3,7 V baterie


80 GB pevný disk od Western Digital

Přenos dat

Eltrinex se připojuje k počítači prostřednictvím rychlého rozhraní USB 2.0. Rychlost zápisu na disk přehrávače dosahuje 10 MB/s, rychlost čtení pak 26 MB/s.


Výsledek testu z programu SiSoftware Sandra Lite XII.
Disk vykazuje velmi slušnou přístupovou dobu (13 ms)

Příslušenství

Přiložená sluchátka nepatří k zrovna k nejhorším, s jakými jsem se při testech přehrávačů setkal, nicméně k přehrávači v cenové hranici 8000 Kč se bezesporu vyplatí koupit mnohem lepší. Dále jsou v krabici 2 USB kabely. Jeden slouží ke spojení s počítačem, druhý pak pro připojení ostatních USB zařízení (OTG). V boxu nalezneté také AC adaptér, A/V kabel, malý ovladač, kožené pouzdro a samozřemě povinný manuál. Kožené pouzdro má zezadu poutko na přichycení k pásku, ale nějak si nedokážu představit, že by někdo takto těžký přehrávač, nosil tímto způsobem. Další věcí kterou "inženýři" nedořešili je absence otvorů pro připojení kabelů do přehrávače. Není zde ani dírka pro sluchátka.


Zcela obyčejná levná sluchátka


USB kabely


AC adaptér, A/V kabel a kožené pouzdro


Dálkové ovládání

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama