bloomberg-nokia-prejde-na-windows-phone-7
Software Novinka Bloomberg: Nokia přejde na Windows Phone 7

Bloomberg: Nokia přejde na Windows Phone 7

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 2. 2011 12:01 15

Sňatek z rozumu výrazně zamíchá kartami na trhu. Vznikne třetí silná platforma, která bude moci v budoucnu konkurovat iOS a Androidu.

Reklama

Nokia stojí před zásadním rozhodnutím, kdy se buď nechá polapit plameny, nebo skočí do ledových vln. Nový generální ředitel, Stephen Elop, chce firmu vrátit tam, kam dříve patřila – na vrchol. A tak započal s čištěním Augiášova chléva. Včera tvrdě pálil do vlastních řad, když napsal kritický dopis zaměstnancům ve kterém nebral servítky, zítra má poté oznámit strategii pro nadcházející roky.

Bloomberg: Nokia přejde na Windows Phone 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Připojí se Nokia k startující platformě Windows Phone 7 anebo zvolí stále populárnější Android? Opdpověď na tuto otázku si v posledních měsících kladou mnozí novináři, ale i široká veřejnost. Pravdou je, že už v průběhu listopadu se vyrojily spekulace, že Nokia a Microsoft spolu jednají o možné spolupráci. Dialog mezi oběma firmami tehdy zahájilo právě nově dosazené vedení v čele s Elopem.

Nyní, po více než dvou měsících, kdy se na celou věc trohu pozapomělo, se zdá, že rozhovory směřují do závěrečné fáze. Podle zdroje blízkému agentuře Bloomberg, který nechtěl být jmenován, je Nokia a Microsoft blízko oznámení dohody o softwarovém partnerství.

V úvahu dříve připadal také Google, ale od spolupráce s ním bylo nakonec upuštěno. Nokia si možná uvědomuje, že by se stala jen dalším z mnoha výrobců s Androidem, kde navíc otěže pevně v rukou drží šik jihokorejských firem v čele s tchwajwanským HTC. S podobnou informací jakou uveřejnila agentura Bloomberg, přispěchal zanedlouho také list Wall Street Journal. Vše tedy skutečně nasvědčuje tomu, že zítra se dočkáme velkých věcí. Současně s oznámením nové strategie bude údajně také „uklizeno“ několik lidí z vysokých pozic společnosti…

Nepřehlédněte:

Bloomberg: Nokia přejde na Windows Phone 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama