Bohemia Interactive představuje nový herní engine Enfusion
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Bohemia Interactive představuje nový herní engine Enfusion

Bohemia Interactive představuje nový herní engine Enfusion

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 12. 2021 16:12

Vývojáři z českého herního studia Bohemia Interactive oficiálně představili nový herní engine Enfusion. Ten bude tvořit základ jejich budoucích her. Kromě toho, že novým titulům od „Bohemky“ dodá moderní audiovizuální podobu, se engine vyznačuje multiplatformností, vylepšenou uživatelskou přívětivostí pro hráče a nadstandardní podporou pro tvůrce módů.

Reklama

Nový engine Enfusion vzniká v pobočkách Bohemia Interactive v Praze, Brně a v Mníšku pod Brdy již 4 roky a aktuálně se na něm podílí tým 30 vývojářů. Z pohledu času, investic a lidských zdrojů se jedná o nejdůležitější projekt Bohemia Interactive poslední doby.

Multiplatformnost a využití moderních technologií

Engine Enfusion je multiplatformní, tedy umožňuje vývoj her jak pro PC, tak pro konzole Xbox a PlayStation. Základem je programovací jazyk C++ s high-level skriptovací nadstavbou s názvem Enforce (OOP skriptovací jazyk, se kterým se mohli hráči setkat již například v DayZ) a nechybí ani podpora DirectX 12. 

K renderování jsou využívány shadery psané v jazyce HLSL, audiovizuální podoba her založených na novém enginu tak bude držet krok s dobou. Optimalizace využití zdrojů moderních procesorů a grafických karet zase umožní plynulý chod a stabilitu vykreslovacích frekvencí i při náročných simulacích. A vývojáři své úsilí věnovali také podstatnému vylepšení síťového kódu slibujícímu ještě lepší multiplayerové zážitky.

Jednou z hlavních předností enginu Enfusion je jeho přehlednost a uživatelská přívětivost pro vývojáře. Díky sadě nástrojů Enfusion Workbench budou moci snadno upravovat atributy vyvíjené hry či modu. Nadšeným komunitním tvůrcům obsahu se tak do ruky dostanou stejné nástroje, jaké využívají vývojáři v Bohemia Interactive.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama