bude-takhle-vypadat-skutecny-iphone-5-video
Apple Novinka Bude takhle vypadat skutečný iPhone 5? [video]

Bude takhle vypadat skutečný iPhone 5? [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 9. 2011 15:30 22

Do představení iPhonu 5 (4S) zbývá pouze několik dní a svět se i nadále ptá, jak vlastně bude vypadat. Nápovědou může být maketa serveru Giga.de, která byla zhotovena na základě údajného obalu pro nový iPhone.

Reklama

Do speciální akce společnosti Apple, na které Tim Cook představí nový iPhone, zbývají přesně čtyři dny. V Cupertinu si tentokrát všechno pohlídali. Na svět neunikla žádná průkazná fotografie či detail, který by nám prozradil, jak bude pátá generace vypadat.

Zatímco minulý rok byl hitem prototyp, který ztratil opilý zaměstnanec Applu v baru a následná policejní razie v domě redaktora Gizmodo, letos jsou hlavním trhákem různé obaly pro nový iPhone. Ačkoli je stále nelze brát jako relevantní zdroj, o ledasčem vypovídají.

Doposud jsme to mohli brát jako hru lokálních čínských výrobců, kteří pasou po výkresech a uniklých informacích, za které jsou ochotni platit nemalé částky. V případě, že se totiž trefí a mají obaly v den startu na pultech obchodů, jde o obchod za milióny dolarů, takže se nebojí riskovat.

Jenže dnes se na webu objevil únik obrázků od amerického operátora AT&T – konkrétně jde o obaly firmy Case Mate, které vypadají na chlup přesně jako ty od Asiatů.

První věcí, která vás na nich okamžitě zaujme, je odlišný tvar. Zadní část evokuje spíše kapkovitý tvar iPadu 2, že by Apple usoudil, že design iPhonu 4 nebyl úplně nejšťastnější? Větší jsou také rozměry, což dokládá srovnání se současnou generací, která v novém pouzdru doslova plave. S tím jde v ruku v ruce navýšení úhlopříčky displeje u chystaného telefonu, někteří uživatele si ji dlouhodobě žádají.

Proti většímu displeji ale hraje skutečnost, že by Apple degradoval jemnost displeje a tomu se nám nechce příliš věřit. Ve hře je i uvedení dvou modelů, čemuž zase nahrává vyjádření bývalého amerického viceprezidenta Al Gorea, který je mimo jiné i členem správní rady Applu, jenž naznačil (nebo se pouze přeřekl?), že bude uvedeno více iPhonů.

Třešničkou na dortu je potom nejnovější video německého serveru Giga.de, který ve spolupráci s firmou BENM.AT na základně dostupných informací a obalů vytvořil trojrozměrný počítačový model telefonu (říkejme mu iPhone 5) a následně podle něj zhotovil velmi efektní maketu (čas 02:30).

Pokud by obal byly pravý, takhle bude na 98 procent nový iPhone vypadat. Možná si pamatujete na renderovaný obrázek založený na ikoně z betaverze iOS 5, která se objevila u funkce Photo Stream. Vypadala na chlup stejně.

Nepřehlédněte: Potvrzeno: Apple představí iPhone 5 příští týden

Moudřejší nicméně budeme v úterý 4.10 v 19 hodin našeho času, kdy začne očekávaná akce s názvem „Let's talk iPhone“. Jako tradičně můžete na PCTuningu očekávat textový přepis doplněný o obrázky a další informace. Na úplný závěr jen připomeňme, že dle dosavadních informací má přístroj přinést i větší výdrž baterie, osmimegapixelový fotoaparát a dvoujádrový procesor.

Možná se dočkáme i uvedení lehce pozměněného iPhonu 4. Kdo ví. Jaký je váš názor na přiložené video? Bude mít iPhone 5 opravdu větší displej, potvrdí se informace německého webu? Dejte nám vědět v diskuzi, co si o tom myslíte.

Zdroj: 1 2 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama