byly-spusteny-registrace-do-hackerske-souteze-the-catch
Novinka Byly spuštěny registrace do hackerské soutěže The Catch

Byly spuštěny registrace do hackerské soutěže The Catch

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 10. 2018 12:00

Sdružení CESNET ve spolupráci se společností Trend Micro pořádá druhý ročník hackerské soutěže The Catch. Účastnit se jí mohou jednočlenné až čtyřčlenné týmy z řad zkušených i začínajících IT nadšenců starších 15 let, kteří si chtějí vyzkoušet své analytické a „hackerské“ schopnosti ve hře typu Capture the Flag (CTF).

Reklama

Už nyní se mohou týmy registrovat na stránkách akce www.thecatch.cz a vyzkoušet první (testovací) úlohy. Smutnit nemusí ani ti, kdo zatím nemají žádné parťáky do týmu ‒ snadno si je najdou pomocí aplikace Slack. Odkaz na ni a stejně tak pravidla hry jsou rovněž na webu soutěže.

Ta začne přesně v pátek 12. října ve 12:00 hodin, kdy budou zveřejněny úlohy pro první kolo, které skoční v poledne 19. října. Deset nejlepších týmů z prvního kola se utká v druhém kole, které se bude konat 27. října na Masarykově koleji ČVUT v Praze. Z účastníků druhého kola bude nominován jeden tým, který bude reprezentovat Českou republiku v mezinárodním finále Trend Micro CTF 2018 v Japonsku. Pro nejlepší týmy jsou navíc připraveny hodnotné ceny, drobné dárky získají i ostatní hráči.

Byly spuštěny registrace do hackerské soutěže The Catch
i Zdroj: PCTuning.cz

„Soutěží The Catch se hlásíme k myšlenkám říjnového Měsíce kybernetické bezpečnosti, jehož cílem je přispět k budování bezpečnějšího prostředí Internetu a kybersvěta. Zároveň bychom chtěli hlavně mladým lidem více přiblížit práci forenzních analytiků a ukázat jim, jak může být kreativní a zábavná,“ říká Andrea Kropáčová, vedoucí Oddělení podpůrných služeb a bezpečnosti sdružení CESNET.

Sdružení CESNET bylo založeno v roce 1996 vysokými školami a Akademií věd ČR. Buduje a rozvíjí národní e-infrastrukturu CESNET určenou pro vědu, výzkum a vzdělávání, která zahrnuje počítačovou síť, výpočetní gridy, datová úložiště i prostředí pro spolupráci a nabízí širokou škálu služeb univerzitám, vědecko-výzkumným pracovištím i dalším institucím. Sdružení se zabývá také vlastním výzkumem a vývojem informačních a komunikačních technologií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama