castecne-specifikace-o-tegra-4-jsou-venku
Novinka Částečné specifikace o Tegra 4 jsou venku

Částečné specifikace o Tegra 4 jsou venku

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

19. 12. 2012 08:00 9

Koncept a počet jader zůstane zachován, avšak změní se architektura, zvýší výkon a postoupí na nový výrobní proces. I tak by ale měla být Tegra 4 oproti svému předchůdci 3× výkonnější.

Reklama

Příští rok nVidia uvede v pořadí již 4 mobilní jednotku Tegra pro chytré telefony a tablety. Na diskusním fóru Chiphell se objevil obrázek z prezentace s parametry čipu Wayne, což je označení právě pro Tegru 4. Stále se bude jednat o koncept 4 výkonná a jedno úsporné jádro. Oproti Tegra 3, která byla vyráběna 40nm výrobním procesem, bude Tegra 4 už na 28nm procesu.

Částečné specifikace o Tegra 4 jsou venku
i Zdroj: PCTuning.cz

Procesorová jádra budou postavena na nové architektuře ARM A15. Grafická část, v níž najdeme 72 výpočetních jednotek, by pak měla být 6× výkonnější, než ta u Tegra 3. Čip je prý také schopen rozlišení 2560 × 1600 pixelů (přehrávání i nahrávání) při obnovovací frekvencí 120 Hz, avšak ve slidu se nachází i podpora pro rozlišení 4K.

Částečné specifikace o Tegra 4 jsou venku
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi další novinky patří podpora USB 3.0 a dvoukanálový paměťový řadič s podporou DDR3L. Nikde ale není zmíňka o LTE sítích. S architekturou A9 vytvořila nVidia jako první čtyřjádrový procesor, nyní ji u A15 předběhl Samsung s čipem Exynos 5440, se kterým se utká někdy začátkem příštího roku. Zcela jistě se na výstavě CES v lednu objeví nová zařízení s čipem Tegra 4.

Zdroj: Chiphell

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama