ceny-novych-ryzenu-5000-update
Novinka Ceny nových Ryzenů 5000: Update!

Ceny nových Ryzenů 5000: Update!

Z. Obermaier

Z. Obermaier

2. 11. 2020 07:58 41

Před časem jsme viděli první nástřel českých cen, byly vysoké a zneklidňující, dnes máme lepší zprávy.

Reklama

Před dvěma týdny zveřejnil jeden český obchod ceny nových Ryzenů 5000 a upřímně nešlo o žádnou láci. V diskusi mnoho lidí poslalo prodejce s těmito cenami "k šipku" a, že raději budou upgradovat až v další vlně a tuto vynechají. Platit za šest jader (historicky vždy levnějšího) AMD přes 10 000 Kč totiž kupci AMD nezkousnou.

Dnes jsem dostal oficiální české ceny, které doporučuje prodejcům AMD a takhle by měly procesory stát. Já se ale vsadím, že to bude jako u grafik, první várka zboží (pár desítek kousků) bude za tyhle ceny a hned ta druhá (pár dní po recenzích) bude o stovky (tisíc) dražší. Zde totiž už opět zaútočí na vaše peněženky nikoliv jen AMD, ale také čeští prodejci. Jak ucítí zájem, hned poletí ceny vzhůru. Navíc nám polovina republiky sedí doma u počítačů a nudí se, tedy skalpují všechno, co se dá dobře prodat na bázoši. A nejde jen o komponenty, ale i notebooky, pneumatiky, kávovary a další úplně stupidní věci - nacházíme se v opravdu nemocné době.

Ceny nových Ryzenů 5000: Update!
i Zdroj: PCTuning.cz

Oficiální ceny vypadají dobře, za šestijádro zaplatíme kolem 8000 Kč což je o cca 1500 Kč víc než za to současné. Nové osmijádro se vejde do 12 000 Kč což je o 2000 Kč nad starší osmijádro XT. Dvanáct jader by mělo být za necelých 15 000 Kč, tedy o cca 2500 Kč dražší. Nejvyšší model se šestnácti jádry by mohl být za necelých 22 000 Kč, opět o cca 2000 Kč dražší. Za tyhle ceny už je nabídka AMD super.

Datum zahájení prodejů by mělo být oficiálně 5.11 ale já slyšel o skutečné dostupnosti o den později, den po testech. Uvidíme zdali to bude 5. nebo 6. listopadu. To už je celkem jedno. Je asi zbytečné říkat, že musíte být sakra rychlí (nebo si nainstalovat skalpovacího robota klikače do prohlížeče) abyste mohli koupit, zájem bude velký a čipů málo. Nakonec si můžete tipnout za kolik se budou tyto novinky prodávat týden po uvedení. Myslíte, že ceny zůstanou stejné nebo poletí vzhůru a dostanou se tak na původní kritizované mega-ceny onoho českého eshopu?

PS. Ještě poznámka k absolutní nedostupnosti novinek. Lidi se stále diví, že PS5 se za den prodalo tolik jako za první měsíc uvedení PS4. Lidi se diví, že pořádně nejde sehnat žádný Ampere, stejně nepůjde sehnat Radeon RX 6000 ani nové Ryzeny, nový PS5 nebo XBox pořádně nekoupíte až do jara a to kdoví jestli ne do léta. Musíme si uvědomit, že polovina té movitější části planety sedí doma v home-office, karanténách a lockdownech. A tak hrají hry a upgradují svoje stroje. A tahle situace se ještě nějaký čas nezmění, navíc jsme už v předvánoční sezóně.

Zdroj: eshop

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama