ceny-smartphonu-neustale-rostou-a-muze-byt-hur
Apple Novinka Ceny smartphonů neustále rostou. A může být hůř

Ceny smartphonů neustále rostou. A může být hůř

Martina Lipertová

Martina Lipertová

6. 8. 2018 11:00 1

Někteří výrobci smartphonů (například Apple, Samsung nebo Huawei) neustále zdražují svá mobilní zařízení, aniž by k tomu měli závažný důvod. Vyplývá to z informace na serveru Cnet.  

Reklama

Cnet uvádí, že cena vlajkových lodí tří největších výrobců smartphonů se od roku 2016 zvedla řádově o desítky procent. Tak například Samsungu Galaxy S9 byl o 15,1% dražší, než Samsungu Galaxy S7. Cena série Huawei P se od roku 2016 navýšila dokonce o 33% a to ještě neznáme cenu modelu „Pro“, který nejspíš další růst ceny také podpoří.

Zdaleka největší nárůst ale zaznamenala vlajková loď OnePlus, jejíž cena se od roku 2016 zvedla o 32,6% v USA a o 42,6% ve Spojeném království.

Ceny smartphonů neustále rostou. A může být hůř
i Zdroj: PCTuning.cz

Procentuálně vyčíslený nárůst ceny iPhonů sice Cnet nezmiňuje, ale dodává, že loni se cena těchto zařízení (konkrétně nejdražšího modelu iPhone X) vyšplhala přes hranici 1000 dolarů. Následně se vyrojila celá řada kritiků, která mimo jiné předpovídala, že je to příliš a že Apple může narazit.

Jenže výkonný ředitel Tim Cook jim v červencovém prohlášení udělal čáru přes rozpočet, když uvedl, že v každém jednom týdnu od uvedení iPhonu X (od 3. listopadu 2017) toto zařízení v prodejích překonalo prodeje všech ostatních Apple zařízení. Jinými slovy řečeno, iPhone X je i přes astronomickou cenu prodejní trhák. A tak je nad slunce jasné, že některé mobilní společnosti budou ve zdražování smartphonů pokračovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama