ces-2013-samsung-ukazal-prototyp-telefonu-se-zahnutym-oled-displejem
Novinka CES 2013: Samsung ukázal prototyp telefonu se zahnutým OLED displejem

CES 2013: Samsung ukázal prototyp telefonu se zahnutým OLED displejem

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

10. 1. 2013 11:00 2

Flexibilní displeje už se začínají objevovat i v prototypech mobilních telefonů a ne jen jako zobrazovadlo. Tento už je dotykový, ale koncept notifikací není nejlepší.

Reklama

Samsung již několikrát na různých výstavách představoval své ohebné OLED displeje. Nikdy to však nebyly dotykové verze, které by se daly použít do chytrých telefonů. Letos Samsung na CES 2013 přinesl prototyp telefonu s tímto displejem. Není ale zahnut do všelijakých tvarů. Zahnutou má buď jen pravou nebo spodní hranu. Samsung to komentoval tak, že takto je možné přečíst si například upozornění na nový mail, i když budete mít telefon přikrytý pouzdrem.

CES 2013: Samsung ukázal prototyp telefonu se zahnutým OLED displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

Displej má poměr stran 16:9 a rozlišení prý „okolo“ 720p. Jedná se pouze o ukázkový telefon, který není ničím připravovaným. Je pouze z plastu, ale displej je plně funkční. Jinak postrádá možnost připojit se do telefonní sítě, fotoaparát, micro-SD kartu a další vymoženosti. Jedná se prostě jen o ukázkové dotykové zobrazovací zařízení. Skutečných produktů bychom se ale mohli již brzy dočkat. Možná už tento rok na únorovém Mobile World Congress, zcela jistě pak ten příští. Určitě se ale objeví zajímavější řešení.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama