ces-2013-toshiba-uvede-na-trh-prvni-13-chromebook
Novinka CES 2013: Toshiba uvede na trh první 13" Chromebook

CES 2013: Toshiba uvede na trh první 13" Chromebook

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 1. 2014 08:00 5

Společnost Toshiba, stejně jako třeba HP a Acer, vstupuje na trh s Chrome OS zařízeními a jejich prvním produktem této řady bude 13,3 palcový Chromebook.

Reklama

Toshiba Chromebook je vybaven 13,3 palcovým HD displejem TruBrite s nativním rozlišením 1366 × 768 pixelů. Notebook klade důraz především na elegantní vzhled a přijatelnou hmotnost, která činí 1,5 kg. Profil notebooku je široký pouhé 2 cm. 

Chromebook pohodlně poslouží k prohlížení webových stránek, vytváření dokumentů, pouštění videa či různých aplikací. K pohodlnému psaní je 13,3 palcový Chromebook vybaven klávesnicí optimalizovanou pro Chrome OS, která má plnou velikost, pouze postrádá numerický blok. K ovládání operačního systému poslouží také poměrně prostorný touchpad. 

CES 2013: Toshiba uvede na trh první 13" Chromebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Uvnitř nového Chromebook tluče procesor Intel Celeron, postavený na architektuře Haswell, kterému sekundují 2 GB RAM pamětí. Úložný prostor pro aplikace a data je zajištěn pomocí 16 GB SSD disku. Tyto komponenty zajistí solidní výkon a dlouhou výdrž baterie až devět hodin. Pokud by vám přeci jen nevystačila kapacita vnitřního úložiště, což asi nebude, k notebooku dostanete také 100 GB cloudový prostor v rámci Google Drive na dva roky zdarma. 

Toshiba myslela i na konektivitu a k dispozici jsou dva USB 3.0 porty, HDMI plné velikosti, čtečka paměťových karet a slot pro bezpečnostní zámek. Bezdrátově se lze připojit pomocí Wi-Fi 802.11a/b/g/n nebo Bluetooth 4.0. Za zmínku stojí také předinstalovaný antivir, který chrání notebook proti virům a jinému malware a je také zdarma.

13 palcový Toshiba Chromebook bude k dispozici od 16. února. Hlavním aktivem většiny Chromebook zařízení je jejich příznivá cena a ani u Toshiba Chromebook tomu není jinak. Jeho doporučená cena byla totiž stanovena na 279,99 dolarů, což je asi 5 600 Kč. 

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama