ces-finska-princezna-nokia-lumia-900-jiz-oficialne
Novinka CES: Finská princezna Nokia Lumia 900 již oficiálně

CES: Finská princezna Nokia Lumia 900 již oficiálně

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 1. 2012 12:00 7

Špičkový model přináší podporu LTE sítí a velký AMOLED displej. Má ale u náročných amerických zákazníků a v záplavě nabušených Androidů a iPhone šanci uspět?

Reklama

Po týdnech spekulací v noci na dnešek vystoupil před novináře na veletrhu CES generální ředitel Nokie, Stephen Elop, aby představil dlouho očekávaný smartphone Lumia 900. Potvrdilo se do prakticky do puntíku vše, o čem jsme psali v našich předchozích aktualitách.

Nepřehlédněte:

Lumia 900: nejlepší model Nokie s WP na prvním videu?

Lumia 900, které je zatím rčena výhradně pro americký trh, si ponechala design modelu Lumia 800 a N9. Tělo je pevné, vyrobené z plastu, Nokia o něm sice hovoří jako o polykarbonátu, nicméně je to tak trochu obezlička na zákazníky a marketing.

Poměrně razantně vzrostla úhlopříčka AMOLED displeje, který doplňuje polarizovaná vrstva ClearBlack, nyní má velikost 4,3 palce. Jeho poškrábání má zamezit tvrzené krycí sklíčko od firmy Corning. Rozlišení zůstalo WVGA 480 × 800 px, vyšší systém bohužel zatím nepodporuje.

Protože oproti osmistovce narostly trochu rozměry (6,86 cm × 12,78 cm × 1,14 cm), není se čemu divit, že vzrostla i hmotnost, a to ze 142 gramů na 159 gramů. Lumia 900 obsahuje jednojádrový procesor s nominální frekvencí 1,4 GHz, který doplňuje 512 MB operační paměti. K novinkám patří podpora rychlých LTE sítí a přední kamera, díky které můžete videotelefonovat pomocí předinstalované aplikace Tango. Příjemná je také baterie s kapacitou 1830 mAh.

Na zadní straně přístroje se nachází snímací čip s rozlišením osm megapixelů a optickou soustavou Carl-Zeiss. Vnitřní paměť má velikost 16 gigabajtů, což může být pro někoho důvodem, aby o koupi tohoto telefonu přestal uvažovat.

Prodávat se bude exkluzivně u amerického operátora AT&T a zatím pouze ve dvou barvách: černé a tyrkysové. Na rozdíl od konkurenčních Windows Phone 7 telefonů nabídne v dosud neupřesněné ceně i navigaci zdarma.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama