ces-lenovo-predstavilo-novou-generaci-notebooku-thinkpad-x1-carbon
Novinka CES: Lenovo představilo novou generaci notebooku ThinkPad X1 Carbon

CES: Lenovo představilo novou generaci notebooku ThinkPad X1 Carbon

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 1. 2019 16:00

Na největším veletrhu spotřební elektroniky CES představila společnost Lenovo zdokonalenou řadu notebooků ThinkPad. Příznivci těchto zařízení si mohli prohlédnout 7. generaci jednoho z nejtenčích a nejodolnějších přenosných počítačů na trhu – ThinkPad X1 Carbon.

Reklama

Nejvýraznější změnou u nové generace ThinkPad X1 Carbon je bezpochyby design. Konstrukce horního víka počítače disponuje viditelným uhlíkovým vláknem, které ukrývá 4K Dolby Vision displej (v prodeji bude i varianta s FHD panelem). Na váze mu to ale nepřidalo – stále zůstává nejlehčím 14palcovým notebookem na světě (1,13 kilogramu). Tloušťka počítače je 14,95 milimetru.

Notebook disponuje funkcí PrivacyGuard, která chrání obrazovku před nechtěnými pohledy. Privacy Alert je unikátní software, který je schopný uživatele varovat, pokud mu někdo kouká přes rameno a automaticky spustí PrivacyGuard. Kromě softwaru je tu i fyzická vychytávka v podobě ThinkShutter, a to na IR a HD webkamerách. Bezpečnost také zaručuje čipová čtečka otisku prstů, která nově podporuje Microsoft SecureBio.

CES: Lenovo představilo novou generaci notebooku ThinkPad X1 Carbon
i Zdroj: PCTuning.cz

Součástí výbavy ThinkPad X1 Carbon jsou také čtyři mikrofony, audio systém Dolby Atmos se dvěma výškovými a dvěma basovými reproduktory či baterie s 15hodinovou výdrží na jedno nabití.

Notebook bude osazen posledními procesory osmé generace Intel Core, na výběr budou Core i5 a i7, operační paměť bude až 16GB a úložiště M.2 SSD od 256 GB do 2 TB. Konektivitu zajistí dva USB 3.1 konektory a dva porty Thunderbolt.

Do prodeje zamíří počítač v květnu za cenu 1 499 dolarů.

CES: Lenovo představilo novou generaci notebooku ThinkPad X1 Carbon
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama