ceska-vlada-zastavi-ratifikaci-mezinarodni-dohody-acta
Novinka Česká vláda zastaví ratifikaci mezinárodní dohody ACTA

Česká vláda zastaví ratifikaci mezinárodní dohody ACTA

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 2. 2012 15:45 24

Před malým okamžikem to oznámil premiér Petr Nečas. Podle něj chce vláda smlouvu ještě analyzovat, aby vyloučila jakékoli pochyby.

Reklama

Česká vláda se rozhodla pozastavit ratifikační proces mezinárodní dohody o ochraně duševního vlastnictví ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). S informací přišel před několika okamžiky zpravodajský server iDnes.cz.

Po Polsku se Česká republika stala již druhou zemí evropské „sedmadvacítky“, která ratifikační proces zmrazila. Podle premiéra Petra Nečase chce kabinet dohodu hlouběji analyzovat.

Česko v tichosti podepsalo kontroverzní smlouvu ACTA. Slováci stále váhají

Po podepsání smlouvy, které proběhlo v minulých dnech v japonském Tokiu, se vzedmula napříč společností vlna masivních protestů a došlo také k útokům na webové stránky vládních institucí, např. na oficiální stránky Úřadu vlády České republiky, Občanské demokratické strany či Ochranného svazu autorského.

Nepřehlédněte:

Polsko pozastavilo ratifikaci smlouvy ACTA

V důsledku čtvtečního hacknutí webu ODS unikl dnes dopoledne do médií seznam členů této politické strany. Jestli jde o náhodu, nebo ne, že pouze několik hodin poté premiér oznamuje zmrazení ratifikace, posuďte sami.

Česká vláda zastaví ratifikaci mezinárodní dohody ACTA
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: idnes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama