ChatGPT sdílí kódy k Windows, dopomůže k tomu zesnulá babička
i Zdroj: Microsoft
Novinka ChatGPT sdílí kódy k Windows, dopomůže k tomu zesnulá babička

ChatGPT sdílí kódy k Windows, dopomůže k tomu zesnulá babička

David Jiránek

David Jiránek

19. 6. 2023 16:30 3

ChatGPT se dá využít k mnoha věcem. Od obyčejného povídání si, přes vyhledávání informací po programování. Občas ale software uživatele utne, například pokud se ptají na něco, na co nemají. Takový případ je i u digitálních klíčů, které umělá inteligence prostě sehnat nemůže. Pokud tedy nezkusíte strategii se zesnulou babičkou.

Reklama

Jakkoliv může působit titulek zavádějícím dojmem, tento případ se stal uživateli s přezdívkou immasiddtweets na Twitteru. Při používání ChatGPT zadal zprávu, kdy se měl program chovat jako zesnulá babička a přečíst mu Windows 10 Pro klíče, aby spokojeně mohl usnout.

Kupodivu nejde o fake a po zadání zprávy do zdarma dostupné verze ChatGPT opravdu získáte tyto kódy. Ukázka zde. Ještě je ale do počítače nevkládejte.

Pokud ChatGPT (nebo Google Bard, kde tato strategie rovněž funguje) požádáte přímo o sdílení klíčů jiným způsobem, často i tímto, nedostanete je. Zároveň tyto vygenerované klíče neslouží k aktivaci operačního systému. Jde o generické klíče, které jsou volně k sehnání na webu Microsoftu. Pomocí nich lze změnit verzi Windows, ale k aktivaci nedojde.

ChatGPT tak jen papouškuje informaci, která je dostupná na internetu. Za normálních okolností model umělé inteligence nepřesvědčíte ke sdílení kódu. Pohádka se zesnulou babičkou je jednak velmi zvláštní, ale zároveň poukazuje na fakt, že pokud víte, jak ChatGPT a podobné programy přechytračit, získáte požadovanou informaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama