chrome-os-zamiri-do-dalsich-typu-zarizeni
Novinka Chrome OS zamíří do dalších typů zařízení

Chrome OS zamíří do dalších typů zařízení

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

26. 1. 2017 16:00

Operační systém Chrome OS se po poměrně vlažném přijetí při jeho začátcích postupně probojovává do celé řady zařízení.

Reklama

Výrobci tento jednoduchý operační systém stále častěji integrují do svých dostupných notebooků označovaných jako Chromebook, ale využívají ho už i na jiných platformách, jako jsou zařízení 2-in-1 a AiO počítače. Využití systému by však mělo do budoucna být ještě širokosáhlejší. 

Chrome OS zamíří do dalších typů zařízení
i Zdroj: PCTuning.cz

Ředitel společnosti Google pro produkty Android a Chrome Rejen Sheth prozradil, že Google v současnosti vylepšuje dotykové rozhraní systému Chrome OS, díky čemuž by se měl dostat také na zařízení s dotykovým displejem, čili hlavně tablety. Zároveň prohlašuje, že se Chromebooky postupně stávají mnohem všestrannějšími a dynamičtějšími zařízeními, než tomu bylo zpočátku. 

Brzy tedy můžeme očekávat také první tablety s Chrome OS, které dost možná ponesou označení Chrometab, nebo třeba Chromepad. Tento trend by ale mohl nasměrovat Chrome OS i na chytré telefony a tento systém by tak skutečně mohl zcela vytlačit Android. O vylepšení dotykového rozhraní svědčí i fakt, že na trh míří první konvertibilní Chromebooky, jako je třeba Chromebook Spin 11 od Aceru. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama