cinane-zacinaji-zavirat-falesne-obchody-apple
Apple Novinka Číňané začínají zavírat falešné obchody Apple

Číňané začínají zavírat falešné obchody Apple

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 7. 2011 12:15

Inspekce tamního úřadu pro obchod a průmysl odhalila na jihozápadě Číny celkem pět falešných Apple Storů. Dva z nich nařídil uzavřít, zbylé tři ale fungují dále.

Reklama

Čínské úřady uzavřely v Kunmingu první dva falešné obchody Apple, o nichž jsme vás informovali v této zprávě minulý týden. Vyšetřování odstartovala zpráva od amerických turistů, kteří na své cestě po Čínské lidové republice narazili na několik falešných obchodů Apple. Ani na okamžik neváhali, obchody nafotili a fotografie pověsili na svůj blog.

Čtěte:

Číňané okopírovali Apple Store. A ne jeden, ale rovnou několik [zajímavost]

Šlo o téměř dokonalý plagiát; pomineme-li některé vyloženě hloupé chyby, jako např. nápis Apple Stoer, apod. Zaměstnanci obchodů nosili firemní modrá trika s logem nakouslého jablka a co více, prý skutečně skutečně věřili tomu, že pracují pro Apple. V obchodech bylo možné zakoupit pouze originální zboží: od Macu až po iPad 2.

Na webových stránkách města se dnes objevilo prohlášení, že tamní úřad pro obchod a průmysl podnikl inspekci přibližně 300 obchodů a narazil na pět falešných Apple Storů.

Prozatím ale uzavřel pouze dva z nich, protože nesly znaky a loga firmy Apple. Ostatní zůstaly v provozu. Apple prý čínské úřady dosud nekontaktoval.

Číňané začínají zavírat falešné obchody Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama