cinska-televize-predstavila-robotickou-rosnicku-zpravy-si-pripravuje-sama-z-udaju-z-internetu
Novinka Čínská televize představila robotickou "rosničku", zprávy si připravuje sama z údajů z internetu

Čínská televize představila robotickou "rosničku", zprávy si připravuje sama z údajů z internetu

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

28. 12. 2015 16:00 2

V jedné z čínských televizních stanic si odbyl premiéru robot Xiaoice, který si připravil a pak v živém vysílání přednesl předpověď počasí. Za robotem (v tomto případě typu chatbot) stojí softwarový inženýři z Microsoftu.

Reklama

Ačkoliv pokročilá umělá inteligence v podobě chatbotů je v Číně poměrně běžná a můžete se s ní setkat třeba i na sociálních sítích jako je Weibo nebo WeChat, umělá inteligence přednášející zprávy o počasí v přímém přenosu je rarita.

Čínská televize představila robotickou "rosničku", zprávy si připravuje sama z údajů z internetu
i Zdroj: PCTuning.cz

Xiaoice dokáže psát klasické textové zprávy, které poté chodí v dolní části obrazovky. Vedle toho však text převádí na hlas, jenž navíc promíchává s emocionálními komentáři, díky čemuž vstupy vypadají velmi živě. I přes své vysoké kvality chatbot zatím nedokáže zcela nahradit klasické komentátory, takže zatím působí pouze jako asistent.

Ředitel mediální skupiny SMG Jiongming Song na konto uvedení umělé inteligence prozradil, že se jedná o snahu o osvětu a obeznámení širší veřejnosti. Pokud lidé chatboty začnou považovat za běžnou věc, na řadu může přijít další integrace chatbotů, kteří by se pak mohli objevit třeba jako komentátoři klasických televizních zpráv atd.

Zdroj: Sputnik News

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama