co-se-to-deje-v-hewlett-packard-gigant-dava-sbohem-webos-mozna-proda-i-divizi-osobnich-pocitacu
Novinka Co se to děje v Hewlett-Packard? Gigant dává sbohem WebOS, možná prodá i divizi osobních počítačů

Co se to děje v Hewlett-Packard? Gigant dává sbohem WebOS, možná prodá i divizi osobních počítačů

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

19. 8. 2011 18:00 9

Jedna z největších technologických firem dnes překvapuje jako na běžícím páse. Tolik opěvovaný WebOS nesplnil očekávání a dostane červenou, mluví se i o odtrhnutí jednotky pro výrobu osobních počítačů.

Reklama

Technologický gigant HP dnes oznámil své oznámil hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2011 a zahajuje nečekanou transformaci společnosti. Soustředit se chce na podnikovou sféru a oblast cloud computingu, kde vidí obrovské možnosti zisku. Pomoci mu v tom má i plánovaná akvizice do společnosti Autonomy, světového lídra v oblasti infrastrukturního softwaru.

 

V rámci transformace HP oznámilo, že její představenstvo dalo mandát k analýze strategických alternativ pro divizi Personal Systems Group (PSG), zahrnující i úvahy o možném vyčlenění této jednotky, do níž spadá výroba osobních počítačů, do samostatné společnosti odštěpením, či jinou formou oddělení.

V oficiální tiskové zprávě stojí: „Společnost HP rovněž ukončí aktivity související s webOS zařízeními, zejména TouchPady a webOS telefony. Tato zařízení nesplnila interní očekávání a finanční cíle. HP bude ale i nadále hledat možnosti pro zvýšení hodnoty softwaru webOS.“

Všechny zmiňované kroky mají jediný účel, HP chce vydělávat, což ve zprávě potvrzuje slovy „přesunutí společnosti do hodnotnějších a více ziskových oblastí trhu“. My jsme jen zvědaví, jak firma naloží s divizí osobních počítačů.

Zdroj: HP 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama