cr-je-stale-na-evropske-spici-v-pokryti-lte
Novinka ČR je stále na evropské špici v pokrytí LTE

ČR je stále na evropské špici v pokrytí LTE

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 5. 2016 09:00

Pokrytí mobilním vysokorychlostním internetem LTE stále roste a Česká republika se drží ve srovnání s ostatními členskými státy Evropské unie na špici. Vyplývá to z údajů zveřejněných Evropskou komisi v rámci Digital Scoreboard jednotného digitálního trhu Evropské unie.

Reklama

V loňském roce se díky dalším investicím českých mobilních operátorů úroveň pokrytí LTE opět opět navýšilo a zůstává tak nad evropským průměrem. S necelými 94 procenty českých domácností, pro které je dostupný signál sítí čtvrté generace, se Česká republika drží na úrovni Německa a nechává za sebou kromě Itálie, Španělska nebo Francie také země s tradičně vysokým pokrytím, jako jsou Finsko, Irsko, nebo Velká Británie.

Za uplynulých dvanáct měsíců počet základnových stanic LTE vysílačů vzrostl o dva tisíce a reálné rychlosti mobilního připojení se dnes již běžně pohybují v desítkách Mbps. Vysokorychlostní připojení k internetu je už lidem k dispozici i na místech, kde byl až dosud jen signál sítí druhé generace (GSM).

I přes rostoucí pokrývání využívá vysokou rychlost připojení jen přibližně čtvrtina majitelů mobilních telefonů. Aby totiž mohli přednosti LTE vyzkoušet naplno, potřebují telefon, který tuto technologii podporuje, a k tomu také speciální SIM kartu. Tu nicméně nabízí všichni tři operátoři svým klientům zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama