crytek-uvolnil-cryengine-3-zdarma-ke-stazeni-pro-nekomercni-ucely
Novinka Crytek uvolnil CryEngine 3 zdarma ke stažení pro nekomerční účely

Crytek uvolnil CryEngine 3 zdarma ke stažení pro nekomerční účely

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

21. 8. 2011 10:00 9

CryEngine 3 je v současné době jedním z nejlepších herních enginů a má velký potenciál. Ten ale konzole pouze stěží využijí. Nyní jej Crytek uvolnil zdarma ke stažení včetně potřebných nástrojů.

Reklama

Všichni si jistě pamatujete na to, jak velké očekávání bylo před příchodem Crysis 2. To totiž staví na novém CryEngine 3 od německého studia Crytek, který je prezentován jako v současnosti jeden z nejlepších enginů. Podle videí a dem pro počítače tomu tak je, ale Crysis 2 již bylo multiplatformní a tak se muselo na grafice šetřit. Samotný engine má však velký potenciál. A to si v Cryteku také uvědomili.

Crytek uvolnil CryEngine 3 zdarma ke stažení pro nekomerční účely
i Zdroj: PCTuning.cz
Crytek uvolnil CryEngine 3 zdarma ke stažení pro nekomerční účely
i Zdroj: PCTuning.cz

 

CryEngine 3 je tak dostupný pro nekomerční účely zcela zdarma. Do práce se tak mohou pustit nezávislá vývojářská studia, fanoušci nebo jen obyčejní lidé, kteří se chtějí seznámit s nástroji, s kterými pracují i profesionálové. CryEngine 3 SDK můžete stáhnout na stránkách crydev.com a má velikost přibližně 700 MB. Jedná se o kompletní verzi, nemělo by tedy chybět absolutně nic. Pokud byste ale chtěli vytvořené dílo prodávat, museli byste si pořídit licenci od Cryteku. CryEngine 3 si již licencovalo několik herních studií a vznikají na něm dokonce i strategické hry.

My bychom se tak mohli dočkat zajímavých her nebo velice pěkných videí nebo rovnou celých filmečků, protože editor je připraven na všechno možné. Crytek tak opět ukázal, že podporuje fanoušky a také má možnost nalézt nějaké talenty. Zároveň tím rozšíří komunitu okolo CryEngine 3, protože každý si jej bude moct vyzkoušet. Zkusíte také vytvořit něco vlastního v tomto nástroji?

Zdroj: CryDev

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama